Herr blund, kom och rädda mig

Nu ligger jag i sängen ocn invöntar Herr Blund. För att om några timmar bara ska  jag upp igen ( visst det ska väl alla. Men jag ska upp extra tidigt) För då bär det av till Borås.

Emil och jag far dit med Anneli, Erik och trot eller ej, men Malousan  ska med. Härligt! Där blir det till att kolla om kring lite efter en snygg jacka till Emil och en shorta som han kan ha på sin farfars 45 års kalas i mon kväll. Hoppas jag kan hitta något. De brukar vara svårt att hitta någon i hans storlek. Oftas finns det bara i storleken över. Lika typisk varje gång! Men men, sedan blir det till att införskaffa trummskinn till Stefans trummor. De är nästan helt slut. Och sen stor det nog inget ¨mera på listan för denn gången.

Näe nu ska jag kila. Ska försöka komma igen i morgon.

På återseende!

Ove and out!

Johanna

Ursäkta mig!

Jag kan inte annat än att säga att jag har blivigt ruskigt dålig på att uppdatera mig! Men nu har jag i alla fall slått mig ner för att skriva lite i alla fall.

Just nu sitter jag med min lilla familj ( eller ja, kan jag kalla det så? Det är ju det så ja det kan jag!) i Örby efter att ha sovit här i natt. Väntar på att Mervi ska bli klar i duschen så vi kan börjar fixa och dona lite granna. Sivert ska nämligen han 45 år kalas här på lördag så nu fixar vi och donar för fulla muggar. Ska fixa en soffa och sedan tror jag nog att jag ska baka mig något gott som vi kan ha till fikan. Känner att det skulle verkligen bli uppskattat av de andra! :) Och ikväll blir det nog att vi åker till Sara och har det trevligt tillsammans!

Hela förra veckan hade vi besök av belgarna som pappa känner. Det var faktiskt en mycket lyckad vecka. Med besök både på Liseberg och Ge-Kås. Fast för min del blev det bara Liseberg (ska fara ner till Ge-Kås med en kompis i september i stället).
Jag hade haft en känsla av att detta kommer bli en hård vecka men en liten som inte vill sova och allt kommer bara vara jobbigt. Men blev det så? NEJ, härligt! Det var bara en natt då det blev lite jobbigt och lilleman inte ville sova.  För jag trodde att han skulle bli lite "uppspelt" av att det var så mycket annat som hände. Men han tycktes inte bry sig om det. För mig skadade det inte. Snarare tvärtom. Men men, strunt i det!

Nu ska jag kila ner och börja med min lilla kaka och sedan kanske jag kommer tillbaka. Det är lika bra och säga kanske för man vet ju inte med mig. Jag har ju inte varit så bra de senaste dagarna om man säger så :D Haha*

På återseende!

Over and out!

Johanna

Veckan som gått

Denna veckan har verkligen tickat i väg. I måndags var vi först på BVc och kollade hur mycket större Emil hade blivigt. Han hade gått upp från 3790g till 4130 g och blivigt 54,5 cm lång. Han växer ju så det knackar. Snart är han garanterat längre än mig! :O Efter vårt lilla besök där kom Catrin och jag tog med henne och Emil till Kungsbacka där vi passade på att handla lite på Kungsmässan och även på Ridsport. Det var första gången på väldigt länge som jag köpte något enbart till mig själv faktiskt. Kändes skönt att inte behöva tänka att Emil han måste ha det och det och det. För han om någon har kläder som han kan bada i om det skulle vara så :)
Till mig blev det i alla fall ett linne och en sommar t-short från Gina, ett par nya mjukisar, en tröja, lite smink och ett Hello Kitty paraply till Wilma från HM och ett par skor från Din Sko samt ett par badshorts till Stefan. Blev bara bra saker. Denna gången ångrade jag inte ett enda köp. Kändes härligt!
Innan vi for hem passade vi på att springa in på Ridsport med där jag hittade ett nytt regntäcke till min häst och sommar ridstrumpor. Undra bara om jag kommer få ha de för mig själv nu. Hoppas hoppas!  Sedan bar det av hemåt.

I tisdags var mormor här en sväng och kollade till oss och hämtade även sin bil som jag hade lånat. Vi satt mer och pratade i flera timmar. Kändes otroligt skönt att prata av sig lite. Emil kan ju inte riktigt svara på det jag säger ännu. Så allt tog jag med mormor i alla fall. Härligt!

Onsdagen hade inte mycket att bjuda på. Eftersom väder har börjar svika så blev det mest till att vara inne. Dock blir det ju en och annan promenad om dagen eftersom Doris måste ut. Men det är skönt att jag har henne. Annars hade jag definitivt suttit här och fortfarande varit tjock. Tack Doris! :D
På eftermiddagen kom mina kusiner hit en snabbis för att kolla in ny tillskottet i släkten. En mycket fin kille fick jag höra att jag hade! Man blir alltid lika rörd när folk säger att man har ett fint barn! Härligt att höra! :)

Torsdagen spenderade jag med mormor och Emil i Rävlanda hos mina små bus kusiner. Deras föräldrar skulle till Marstrand och kolla på en kompis som spelade. Så vi fick helt enkelt sitta barnvakt. Trevligt att få komma ut en sväng i stora vida Sverige.
Där blev det en hel del bus och lek. Men även en massa skratt och prat och till med hann vi att spela det ena spelat efter det andra. Inte konstigt eftersom vi var där mellan 14-0130 :)

Och idag bör det av till Örby för att träffa farfar och "farmor", farbröderna och faster. Men även lite kompisar som jag hoppas eller snarare vet är där bort. Blir nog även till att jag blir tvungen att lyssna när Stefan och de repar med bandet eftersom de ska spela på Siverts 45 års kalas om två veckor.  Hörs om det låter bättre denna gången än vad det har gjort de andra ;)
Men till slut kommer vi spendera kvällen och helgen här med mys och förhoppningsvis något gott att äta eller fika med! :) Och dessutom så kommer ju resten av familjen hem på söndag, så då var denna sköna "semester" slut. Och på måndag kommer våra gäster från Belgien med. Så då blir det en massa aktiviteter som ska utföras. Får se hur många vi hänger med på dock...

Ska återgå till mitt!

På återseende!

Over and out!

Johanna


En sovande Emil med min minsta kusin Albin


Och även hör sovandes med min kusin Viktor

Emil säger "Hallå där!"


Emil ville bara passa på att säga; "Hallå där!" :) (lite suddig dock)


På återseende!

Over and out!

Emil och Johanna

Vilket ståhej!

Konstigt nog så skriver jag inte varje dag så som jag lovade att göra. Jag ska inte klaga på att min lillgrabb är jobbig. För det är det sista han är. Aldrig trodde jag att min lille Emil skulle bli en sådan här lugner kille. Våra dagar ser nästan alltid likadana ut. Vi vaknar vid åtta ungefär. Då får han mat och jag ligger bara och njuter utan hur underbart det egentligen är att vara mamma. Sedan när han har fått i sig sin mat så försöker även jag att få i mig något. Vilket oftast till slut resulterar i att det bara blir några glas vatten. Sedan brukar han vara vaken i ca två timmar då vi bara är. Sitter och kollar på hur han gör sina roliga miner eller hur han bara kan sitta och blänga. Och till slut är det dags att sova. Sedan är det bara mat, byta blöjor och sova som gäller. Och vid nio är det dags att sova för natten och då sover han faktiskt till två halv tre för att då få mat och sedan somna om igen och sova till åtta. Underbara tider även för mig! :)
För under tiden han sover passar jag på att göra lite annat. Tex tvätta, laga mat, städa, klippa gräset (endast om Stefan är hemma och kan ta honom om det skulle vara något).

Men igår blev dagen lite annorlunda. Redan klockan nio var vi uppe och klara med allt som brukar vara klart. Då åkte vi ner och slängde lite skärp och sedan for vi bort till Anneli för att åka ner till Veddige och handla lite på Karlssons. Köpte lite smått och gott. Och sedan hem igen. Stannade även på en liten matbit hos Anneli. Så vi var hemma klockan ett och åt lite och även tog vi oss en gemensam tupplur. Otroligt härligt! För att klockan fyra åka bort till Catrin och umgås lite. Vilket blev att vi fikade med bulle hemma hos Catrin och sedan en liten glass på Hanatorp. Vid halv åtta åkte vi och hämtade upp Stefan och Andreas och så åkte vi alla hem till mig för att ta oss en härlig grillmiddag tillsammans. En mycket trevlig dag tycker jag faktiskt.

Vilket gjorde att idag har det varit en betydligt lugnare dag. Har varit på besök hos min kusin Sofia och hälsat på lite. Träffade även hennes äldsta bror Patrik och hans son Liam och tjej Jenny. Liam blev lite blyg när jag kom och vågade först bara hälsa på mig i Sofias famn. Men sedan när han såg att jag hade en liten bebis med mig och så blev allt plötsligt så farligt! Ha ha, stackars liten! :)

Men men, nu ska jag återgå till TV för att kolla klart på Repmånad, en mycket roligt film! Vi hörs!

På återseende!

Over and out!

Johanna och Emil

Detta varma väder

Denna härliga men ack för varma värmen tar nästan kol på min lilla parvel. Det kan inte vara lätt att vara bebis och inte kunna reglera värmen så som vi vuxna kan göra. Utan så fort det är varm kommer den gnälliga sidan fram. Och då är det dags att ta av sig tröjan och blotta sin lilla vita men så underbara lilla kropp.
Emils lilla mage den är ju så underbar att ta på, så liten och mjuk. Inte alls som Stefans hårda pack ;) *ha ha*

Har idag varit nere på jobbet och "visat" upp honom för de andra. Och varenda kollega sa : "Men gud, sicken liten!" Och till alla svarade jag "Tänk att även du har varit så här liten en gång i tiden." Och det kom då fram ett litet skratt från de. Saknar faktiskt att jobba lite. Men det är ju inte så lång tid kvar tills jag börjar jobba lite igen. Tänkte att redan i augusti-september börjar jag jobba lördagar igen. Så att Stefan får ta hand om Emil lite. Hur kommer det gå tro? :P Det är ju bara fyra timmar så det bör han ju klara av tycker man :)

Näe nu ska jag vandra till duschen. Höres imorgon!

På återseende!

Over and out!

Johanna

RSS 2.0