Mycket trevlig kväll!

Vilken lyckad kväll det blev. Som jag skrev i det tidigare inlägget så kom det trevligt besök hit idag. Annie och Putte kikade förbi och på kvällens meny stod det grillning med god efterrätt, kladdkaka med glass. Mums, det var verkligen inte helt fel. Kände att det var precis vad vi tre/fyra behövde! :)
Efter att maten var klar och vi hade vräkt i oss det ena och de andra så dök Stefan och Dennis upp och de vandrade då ner till ån för att fiska. Och snälla som de är så fick även Doris följa med ner. Inte för att fiska då, näe näe. För att bada av sig i denna värmen :P

Och nu sitter vi tre vid tvn och kollar på Sällskapsresan. Och snart bär det nog av till sängen med. Man blir trött och sliten snabbt när det är sådan värme ute! :O Men först blir det lite bilder från kvällen med Annie och Putte :)


Annie, Lilleplutt, Putte och Doris


Lilleman tog sig även en funderare i Annies knä :)



Näe nu ska jag killa in till killarna och kolla på filmen. Vi höres!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Detta med namn

Innan denna lille man föddes sa vi ju att blev det en kille skulle han få namnet Karl Alvin Hugo Ekberg och om det blev en tjej Tuva Saga Beata Ekberg. Men nu när han har anlänt så blev det något helt annat. Det enda namnet som vi kommer ha kvar av dessa tre är Karl ( just för att det är Stefan och deras släktnamn ).
Vi har just i detta, riktigt snabbt gick det att bestämma namn, kommit fram till att han ska få namnen Emil Karl Harry Ekberg. Varför just dessa kanske ni undrar då. Jo, Emil blev det just för att han var, är och kommer bli en riktigt busig liten kille ( och sen så för att det första han gjorde när han kom ut var att bajsa på min mage :D , Karl för det är som sagt Stefan och deras släktnamn och till sist så fick det bli Harry för att min pappa heter det i andra namn och för att det är så otroligt gulligt med! Jag älskar det namnet! :)

Vad händer för oss här bort annars idag då? Jo till kvällen får vi besök utan Annie och Putte och förhoppningsvis "lilla" Knutte med. Då vi ska ta oss en liten grillkväll med god mat och kladdkaka med glass som efterrätt. De kommer runt sex tiden och då är det bara jag och Lill-Harry hemma. Stefan var tvungen att jobba över lite men kommer vid halv åtta istället. Sedan blir det som vanligt en massa prat och så. Får se vad vi hittar på mer i denna värmen. Fast idag är det inte riktigt lika varm som de andra dagarna då vi har haft 34 grader i skuggan. Oj oj oj, riktig svensk sommar! :)

Men men, nu ska jag göra i ordning den goda kladdkakan och sedan slappa lite nu när lilleman sover :)
Just det ja, min nya bikini har dessutom kommit idag. Ska hämta den i morgon. Det är en svart virkad bikini från Bubbleroom.se



Från www.bubbleroom.se Vilket klipp jag gjorde. Endast 99:- :)


Ska kila nu. Hörs kanske senare ikväll!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Första mötet med BVC för lilleman

Sådära ja. Nu sitter jag här igen och tar igen det som jag har missat att skriva.

Idag är det måndag vilket betyder för de som inte har semester att det är en ny arbetsvecka. Men vad är det för mig? Jo en ny mamma ledighetsvecka, mitt i sommaren och denna jäkla värme! :) Visst är det skönt att det är sol och inte regn som kommer. Men ibland vill jag bara att det ska komma lite regn så att det inte är så gräsligt varmt! Men varför klaga, jag gillar när det är varmt. Men det gör ju inte min lilla prins. Han blir så arg när det är för varmt. Så det gäller att veta vad han vill för annars är det någon rolig figur jag har att göra med :P Det enda han har på sig på dagarna och även på nätterna är sin blöja ( så klart! ) och ett par trosor (eller kalsonger kanske jag ska kalla det. Han är ju faktiskt kille :P) Annars blir han så otroligt varmt. Men Johanna gillar´t, han är ju  mysig att ha och göra med då! :)

Och idag har vi även varit på vårt första besök hos BVC-sköterskan. Och var han har blivigt stor sedan vi vägde och mätte honom förra veckan. Han hade gått upp 200 g i vikt, så nu väger han 3900 g. Och blivigt hela 1,5 cm längre, alltså 53,5 cm. Vilken kille jag har! Mammas lilla stjärna! :)  Då återstor det att se hur mycket längre och tyngre han har blivigt till nästa vecka då vi ska på återbesök.

Men men, Ska kila nu. Tror det är någon som börjar vakna till liv i vagnen.  Men om han somnar om snart igen så ska jag försöka att skriva lite mera. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna och lilla Emil :)

Fredag eftermiddag

Nu får jag passa på att skriva ett par rader innan lillprinsen vaknar.
Har tidigare idag varit ute på en liten promenad med både hunden och lilleman. Gud vad härligt. Fast i bland känns det som om vi skulle blåsa bort, så häftiga vinden kom det. Så nu ligger han som sagt och sover ute i vagnen på verandan. Mendans jag sitter här och uppdaterar lite.

I morgon bär det av till Belgien för resterande i familjen i två veckor. Så för mig, Stefan och lilleman blir det att vara hemma och passa huset och djuren. Fast vi åker ner senare i sommar eller till hösten. Får se hur allt känns och hur allt går. Men det ska bli härligt att få vara själva lite. För tiden på sjukhuset efter förlossningen var inte riktigt nått att sätta in i minnesboken om man säger så.
Men det ska i alla fall bli väldigt skönt att vara själva lite som sagt (säger jag nu ja, men om några dagar kommer jag vilja att de ska komma hem igen :P * haha* )

Näe nu ska jag återgå till mitt tittande på Michael Jackson videor. Sorgligt det där måste jag säga! Rest in peace!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Hur allt gick till

Näe nu måste jag skärpa till mig lite. Eftersom det som ni vill läsa mest nu är min förlossningsberättelse, så det är väl bara för mig att påbörja den lilla sagan. Mycket nöje!

Det går inte att beskriva hur en värk känns för det som inte vet. Men när jag låg där och väntade på att den skulle ta slut får man lite små panik och man vet inte vart man ska ta vägen. Och ju längre tiden gick ju närmre kom det en värk och även den där känslan om vad man ska ta sig till.
Efter några timmar kunde jag inte stå ut längre. Både mamma och pappa hade kommit hem och de frågade mig ofta hur jag kände mig. Varje gång svarade jag: "Att nu är det bra. Men vänta ni, det blir snart värre". Och så sant som det var sagt blev det värre. Klockan 1740 kunde jag inte stå emot längre så mamma ringde in till Förlossningen och berättade som det var. Och de sa att det var nog dags att vi åkte in. Vilket vi gjorde med.
Klockan 1827 blev jag inskriven på förlossningen och då började de sätta på alla maskiner för hjärtljuden och mina värkar. Till en början vad det lite jobbigt med alla sladdar som jag hade runt magen, men det tog inte lång tid innan jag hade vant mig. När alla sladdar var igång var det bara att kolla hur öppen jag var. Och till min förvåning var jag redan öppen 4 cm. "Oj tänkte jag, har jag klarat mig så länge hemma?".

När vi kom in i förlossningsrummet var det bara till att tappa upp ett litet bad. Det badad kändes som den skönaste i hela mitt liv. Jag kände mig så otroligt avslappnad trots att det inte var lång tid kvar tills jag skulle föda. När jag låg där kände jag att värkarna som kom bara kom närmre och närmre och till slut var det nästan så att jag trodde att jag skulle föda i vattnet. Men barnmorskan fick då ta upp mig, annars vet man aldrig hur det hade kunnat sluta *ha ha*

Vid denna tiden hade Stefan ännu inte kommit vilket kändes underligt att bara ha mamma vid min sida (anledningen till att han inte åkte med oss in var att han hade våltat med firmabilen tidigare under dagen och hade då fått uppsöka sjukhus även han. Vilken händelserik dag! ). Men vid nio kom han äntligen, vilken lättnad jag kände! Men när han kom var jag så upptagen med mig själv att jag vet inte ens om jag hälsade på honom, eller jo det gjorde jag. Genom att ge honom en blick som visade hur allt var. Om han det förstod vet jag ännu inte :)

Efter nio någon gång var det dags för det riktigt att ske. Först var det två barnmorskor som jag hade vid min sida, men helt plötsligt kommer det in fem till plus en doktor. Vad i hela friden är det nu tänkte jag. Plötsligt hade hjärtljuden blivigt svagare så det hade kallat på förstärkning Och helt plötsligt får jag höra att barnets huvud ligger upp emot min mage och att de måste ta honom med sugklocka! :O "Vad i hela friden, tänkte jag. Hur kommer detta gå?!"
Nu hör jag äntligen de eftertraktade orden: " I nästa värk tar du i allt vad du kan så har du din bebis i famnen efter det!" Och då kunde jag inte stå emot!  "Nu jävlar ska det födas fram ett barn sa jag till mig själv!" När värken kom och jag i så jag trodde jag skulle spricka. Lustgasen kastade jag bort så jag kunde koncentrera mig på detta. Och nu, nu, nu, nu kommer han!

Men navelsträngen ett varv runt magen och ett varv runt huvudet fick jag en kletig men ack så underbar skapelse på mitt bröst. Det tog bara någon sekund tills han var pigg igen och tills all min smärta var borta.
Klockan 2203 var "den" ute. En kille skapad med så mycket kärlek vägde 3620g och var hela 52 cm lång. Men vilken upplevelse! Jag väntar bara tills nästa gång för att se hur den kommer vara.

Kände att denna berättelse kanske inte var så detaljerad som jag vill att den skulle bli, men det fixar jag i morgon. Är lite trött nu, så nu väntar sängen för oss. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna och lillkillen

Nu är vi hemma

Nu har vi kommit hem och allt känns kanon redan. Ville bara säga det. Ska göra lite mat nu, men återkommer senare :)

Hej så länge! :)

Johanna

Nu så är han född!

Som ni har märkt så har jag inte skrivit så ett par dagar. Men allt är i sin ordning, fast nu utan mage, jippie! Han anlände till världen den 17:e juni klockan 22:03, så pappa fick helt enkelt den bästa presenten från mig och Stefan :) Men vi ar kvar på BB och åker hem tidigt i morgon, eftersom vi ska göra pku testet nu i kväll. Men men, ville bara uppdatera er lite. Skriver mer när jag kommer hem hur allt gick och så. Men så länge, På återseende! Over and out! Johanna

Inatt ska jag fånga nattens alla timmar

Nu ska jag vandra till sängen och fösöka sova så många timmar som jag bara kan i natt. Man vet ju inte om jag kommer vakna lika många gånger nu i natt som jag gjorde natten tills idag. Men men, hoppas inte det. Ska dessutom upp extra tidigt i morgon eftersom min kära lilla pappa fyller år. Redan vid 0445 ska jag gå upp för att hinna med allt. Ska ut med hunden, hjälpa mamma med mackorna, tårtan och teet och obyen innan de åker runt sex. Så jag är helt enkelt uppe med tuppen. Vilken fröjd, eller inte så!
Men men, skriver jag inte i morgon så vet ni varför. Men jag kommer garanterat uppdatera mig på ett eller annat sätt :) Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


Grattis lilla pappa på din dag i morgon! <3

Hur olika föräldrar reagerar på olika saker

Det finns en sak som jag har funderat på så länge nu!  Och det är hur olika föräldrar reagerar när man berättar att man ska ha barn och de då blir mor eller farföräldrar. Vissa visar med en gång sin glädje medans andra blir arga och skäller ut en med en gång. Men då är min fråga till de som blir arga, Hur har de tänkt att deras barn ska våga berätta nästa gång de är dags? De blir ju rädda för att de ska behöva gå igenom samma sak en gång till. Visst förstår jag att föräldrar blir chockade över att få ett sådant stort besked bara så. Men

Jag vet precis hur det känns och jag tyckte det var skrämmande faktiskt. Bara jag tänker tillbaka på den dagen då vi berättade gör mig fundersam på hur vi nästa gång ska våga berätta. Vad ska vi göra annorlunda och vad ska vi förbättra? Ska vi genom att beté oss vuxnare göra det på ett helt annat sätt? Näe jag vet faktiskt inte. Och hur ska vi framför allt våga berätta? Ska vi vänta tills in i det sista och berätta, eller berätta det så snart som vi själva fått veta det. Det är för mig stora frågor som jag måste våga fundera över. För om jag blir bemött på samma sätt en gång till så vet jag faktiskt inte vad jag gör. Som sagt, bara jag tänker tillbaka på det blir jag ledsen, arg över att bli bemött på ett sådant sätt av en vuxen människa i de övre åldrarna och framför allt fundersam på hur vi ska berätta nästa gång. Men det kanske är nått jag själv måste fundera lite extra på.

Så nu när det verkar bli sämre väder ska jag åter gå till att fundera på mina allra största funderingar och tankar. Blir det bra väder igen så återkommer jag om ett tag. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


Hur ska man våga berätta de andra gångerna?

Vilken jobbig natt!

Gud vilken jobbig natt jag har haft! Som jag skrev precis innan jag gick och la mig igår så hade jag en mensvärksliknande känsla och tryck mot svanskotan. Och när jag gick och la mig kände jag hur det bara blev värre och värre. Men till slut kunde jag somna, men det var svårt att hitta en sovställning som var skön. Hur jag än la mig så gjorde det på nått sätt ont.
Men som sagt så somnade jag till slut. Men jag kan ju inte precis säga att jag inte har vaknat i natt. För det har jag verkligen varit. Tror jag vaknat mellan tre och fem gånger. Och då har jag legat och vridit mig för att försöka få ett skönt sätt att somna om på. Men näehe då. Fast till slut så somnade jag om. Och så har min natt varit. Vaknat av smärta, försökt hitta en bekväm sovställning och återigen somnat.
Men i morse när jag gick ut med hunden kände jag att jag fick en värk och sedan efter en stund igen så kom en till. Men det är inte så att de kommer regelbundet. Utan de kommer lite då och då, när de själva vill. Vissa gånger har det gjort riktigt ont och vissa har bara gjort lite ont. Typ som kramp, eller dålig jämförelse kanske. Men liknande i alla fall. Så efter frukosten gick jag raka vägen in till tvn med riskudden i högsta hugget och la den på magen. Det var inte helt fel! :) Även med värma på kom värkarna men inte lika smärtsamma som innan. Skönt!

Till slut ville jag inte ligga ner längre så jag bestämde mig för att även idag baka något och idag fick det bli bröd, eller frallor. Under tiden de stod på jäsning vandrade jag i i duschen och under tiden jag duschade kändes det som om alla värkar och sammandragningar bara försvann. För nu när jag sitter här så har jag inte känt nästan någonting. Och då var det 30 minuter sen jag duschade. Härligt! Då kanske man kan slappna av lite i alla fall och försöka o´koncentrera sig på något annat :)

Ska kolla runt lite nu och se om det står något intressant. Men garanterat kommer jag tillbaka och uppdaterar er på min situation :) Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Har det tagit nya kliv in emot en förlossning?

Nu tycker jag att det är dags för mig att vandra till sängs. Tycker ju att jag faktiskt har fått gjort en hel del idag. Är lite små stolt över mig själv :)
Men i morgon är det en ny dag och nya saker att hitta på. Dock kanske lite lugnare idag, om jag kan hålla mig vill säga. Men i korthet tycker jag att dagen varit helt kanon! Mycket bra väder gör det roligare att hitta på saker. Även om jag har gjort allt själv. Men det stör mig inte ett dugg :)

Känns dessutom som om lill* snart är redo för att möte dagens ljuset och sina föräldrar. För idag har det tagit nya kliv in emot en förlossning. Har haft mer känningar än vanligt vilket förhoppningsvis tyder på att det snart är dags. Men vem vet, den kanske inte tänker komma ut än ;) Men men, jag väntar ju som sagt.

Men nu väntar sängen och återigen några små funderingar kommer göras :) Sov nu så gott så hörs vi i morgon!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Älskade mage, snart är du borta. Fast i stället kommer jag ha nått mycket bättre :)

Skulle det kunna vara på gång med detta lilla spektakel?

Nu när jag precis var ute med hunden kändes det som om det skulle kunna vara på gång med detta lilla spektakel. Hade sammandragningar/värkar samtidigt som det tryckte lite mot svanskotan. Och samtidigt hade jag en mensvärksliknande känsla i låren ( jag är inte som alla andra och får i magen och i ryggen. Jag får i lårena :D )
Men det kan väl inte vara en början? Eller vad vet jag. Det är ju inte så att det är något vanligt för mig detta. Det är ju faktiskt första gången :) Men det återstår att se hur resten av kvällen kommer vara.
Fast redan nu så är det nästan borta. Eller jag har fortfarande en tryckande känsla mot svanskotan. Men jag ska gå och hänga ut tvätten och s om det blir bättre eller värre. Men så länge;


På återseende!

Over and out

Johanna


"Älskling, när tror du bebisen kommer?"

När jag låg i min säng precis började helt plötsligt en massa tankar att snurra. Sådant som jag tänkt på länge och sådana som precis slog mig precis i nuet. Tankar som gör mig ledsen och arg på samma gång och tankar som gör mig glad så det pirrar i hela kroppen.
Men den tanken som fick mig allra gladast var när jag och Stefan låg i sängen igår och pratade. Och han helst plötsligt frågar mig "Älskling, när tror du bebisen kommer?" Det fick mig att fundera lite extra. När tror jag att bebisen kommer? Jag svarade honom efter att ha funderat lite " Jag tror faktiskt den kommer mellan den 16:e och 19:e juni" Vilket får hon att genast fråga när midsommar är. Vilket jag inte har en aning om och öppnar då min almanacka och kollar efter. " Midsommar är den 19:e" svarar jag då snabbt. Och han snabbt svarar " Den 19:e får den inte komma. Du får helt enkelt se till detta. Antingen innan eller efter midsommar. Okej?" Vilket gör att jag inte kan hålla mig för skratt och säger att jag ska göra mitt bästa men kan inget garantera.
Är detta ett tecken på att Stefan precis som jag har börjat längta mer och mer efter att den lill* ska komma ut? Det är inget jag vet men något jag garanterat ska kolla upp med honom när jag pratar med honom senare idag.

Nu ska jag återgå till mina funderingar på vad jag ska baka för något gott när allt annat smaskigt har tagit slut. Men självfallet återkommer jag senare. Och då ska jag dela med mer av vad det blev för smaskigt jag bakade och även mina andra funderingar jag kom på i sängen innan. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Hur kunde jag glömma av denna stora sak?

Idag känns det som om jag har mycket att göra. Har gjort en lista över vad jag ska hjälpa mamma med nu när jag bara går hemma och hon är och jobbar. Det får mig att känna mig så vuxen med alla dessa saker jag ska göra. På listan står det bland annat att jag ska:
-Torka ur kylskåpet
-Torka av kylskåpet
-Dammsuga hela huset
-Diska
Och sen så är det bara mina egna saker jag ska komma ihåg.
Men för mig som inte är så himla snabb och så nu så känns det som om det skulle kunna ta hela dagen. Fast redan nu så när jag har bara hållit på i ca 1,5 timme. Så tog det inte den tiden som jag trodde det skulle ta. Är redan klar med hela mammas lista. Så nu återstår bara min egna lilla lista *snabb som blixten känner jag mig faktiskt*.

Varje dag när jag vaknar så har jag nästan glömt bort att jag har en stor mage. Jag rör mig som jag alltid har gjort och då tar magen inte ens i. Jag känner den helt enkelt inte ens. Men efter en snabb tillbakablick kommer jag på mig själv och säger då " Hur kunde jag nästan glömma av denna stora sak?" Vilket alltid får mig själv lite i skratt. Hur kunde jag glömma av denna stora sak? Det är nått som jag fortfarande inte förstår mig på. Men den dagen då den är borta kommer jag garanterat tänka precis tvärtom. Men när kommer den dagen? Den skulle kommit för sex dagar sedan men näehe då. Men jag väntar så gärna. Den som väntar på nått gått väntar ju aldrig för länge, så det är bara väntan, glädje, lycka och smärta kvar.

Ska påbörja min lilla lunch nu. Men så länge;

På återseende!

Over and out

Johanna


Sista inlägg för dagen

Nu ett sista inlägg för dagen. Är trött efter att spenderat hela dagen med mor och syster ( det är jobbigare än vad man kan tror). Men återkommer ju i morgon precis som vanligt. :)

Ha en fortfatt trevlig kväll och så skriver jag ytterligare några rader i morgon om hur allt är och om det kanske har kommit igång ännu :) Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna



Underbara promenader


Underbara väder

Snart är det dagen då två blir tre

Nu är det inte långt kvar tills hela min familj åker iväg till Belgien för att spendera två veckor på semestern. Detta betyder att jag, Stefan och den lill* har hela huset för oss själva. Vilket ger oss som föräldrar chansen att lära känna denna nya individ och se hur vi kommer klara oss helt på egen hand.
Det känns verkligen speciellt och kan inte beskriva med ord hur det kommer vara. Men jag vet att det kommer bli bra. Kommer hitta på massa roliga saker. Hoppas att det kommer vara fint väder så man kan gå på picknick, åka till Allum ( än en gång och handla desto mer än idag :) ), kanske åka till havet eller bara till sjön och bara vara.
Ingen av oss kommer vara så himla pigga. Det är ju ett nytt äventyr som börjar för oss. Vilket gör det hela så mycket mer spännande än en vanlig vardag mitt i veckan, mitt i sommaren och semestern. Åh vad jag längtar!

Snälla kom ut nu eller sätt i gång mig, så jag kan känna denna underbara känsla att ha nått nytt på mitt bröst, nått som jag och den jag älskar har skapat och burit tillsammans.
Få känna denna underbara känsla som så många har beskrivit för mig ska vara bland de bästa känslor man kan känna här i livet.
Nu är det upp till oss att göra den till det bästa! Göra oss till de bästa föräldrarna vårt/våra barn kunnat få. Inget kommer få trycka ner oss. Vi är unga men dock lika bra föräldrar som de som har väntat längre! Vi kommer klara detta galant, så är det bara!

Klart slut!






En heldag i Allum med mor och syster

Det är inte klokt vad denna dagen har gått fort. Har hunnit med så mycket känns det som. En hel lista har jag avklarat.

Vaknade klockan 0930 och kände mig då väldigt utvilad och pigg för dagen. Gick då upp och ut med hunden precis som vanligt. Pratade lite med pappa när jag kom in och vi bestämde att mamma, Wilma och jag skulle åka till Allum i Partille och handla en servis till mig. Inga som helst problem för mig! :) Vilket gör att jag går upp och väcker Stefan efter pappas och mitt samtal och säger till honom att "Älskling, nu är det på tiden att du går upp!" :) Fast det är ju inte det lättaste att få honom att vakna när klockan "bara" är tio *dessa killar till att sova bort hela dagen!* Till slut så kommer han upp och vi äter då en stor härlig frukost tillsammans med mamma och pappa. Underbart! Och sedan så fixar jag mig i ordning och Stefan sätter sig ner vid datorn och gör ett litet körkortsprov.
Klockan börjar vid detta laget närma sig tolv och det är då vi ska ge oss iväg. Samtidigt ska vi släppa av Stefan vid bussen då han ska fara till jobbat och göra klart nått (vad det nu var).

Det är faktiskt första gången som jag är i Allum. Men jag tycker faktiskt inte att det var något speciellt. Men det är alltid kul att se nya varuhus och så.
Vi bestämde oss för att först gå till Cervera för att se om det fanns någon snygg servis där. Och självklart fanns det det. Men det var inte så lätt att välja så vi fortsatte till Åhlens där jag faktiskt hittade en mycket snyggare och dessutom till ett mycket bättre pris. Så vi slog helt enkelt till. Där efter var det dags för lunch och sedan återigen dags att gå i några till butiker. Där vi hittade lite annat smått och gott. Till slut vad det bara en butik kvar. Och denna gången var det Blomsterlandet där mamma skulle köpa sig lite blommor.

Hela dagen har jag varit lite smånervös. Smånervös över hur jag skulle reagera om vattnet hade gått, och vad vi skulle tagit oss till. Men det har faktiskt inte varit några som helst problem. Fast i bland har jag känt att:
"Shiit, vad är det som är på gång? Jag hoppas innerligt att det inte är nått vatten som tänker gå. Inte här och definitivt inte nu!" :) Men vilken tur jag har haft, precis hela dagen.
Men snart tycker jag som sagt att den kan komma ut. Fem dagar över tiden är för mycket för mig. 40 veckor är helt perfekt.

Och nu sitter jag hemma med hela familjen och ska strax äta middag. Jag börjar faktiskt bli hungrig så det blir precis timat in i sista minuten.

Ska kila ut och kolla om det är nått som jag kan göra. Men vi hörs kanske senare. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


Wilma provade en kanonfin klänning inne på Lindex


Mamma på Blomsterlandet


Hemma passade vi på att trötta ut Doris genom att spela lite fotboll :)


Denna underbara och älskade hund!


En trött Doris och även en trött Wilma


Denna underbara och älskade häst!

Som en liten fisk i min mage

Oj, precis så var det någon som rörde sig som en liten fisk i min mage. Jag blir alltid lika glad över att få ett litet tecken på att allt är bra där inne i magen, speciellt  nu såhär när det har gått fyra dagar över tiden. Men allra mest spännande är det när man ska gå och lägga sig. Då är det oftast som att vända på en sten. Då helt plötsligt så är det ett väldigt liv där inne. Och då händer det även att h*n sparkar på ett ställe där det kittlas extra mycket. Så då blir det allt att man ger ifrån sig ett litet ljud. Och Stefan frågar då "Älskling, vad är det med dig?" :)

En annan sak som slog mig innan var att när vi var ute innan såg jag hur fantastisk pappa Stefan kommer bli. Han och Wilma lekte lite innan och det var då det slog mig.
Innan har jag varit lite små förundrande över hur han kommer bli. Men nu står det helt klart vilken underbar far han kommer bli. Jag längtar redan tills den dagen då vi ligger på BB som nyblivna föräldrar! Åh, jag kan ju knappt vänta alls! :) Men den dagen, den lyckan! :)

Ska kila nu igen. Ska göra efterrätt tills ikväll :) Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


Fjärde dagen över tiden. Kommer du snart bebisen? :)

Det blev inte som jag planerade igår. Jag sa ju att jag skulle skriva ett litet inlägg när jag kom hem men så blev det inte. Både jag och Wilma kände oss slitna efter vår vistelse i Kinna. Först var vi på Mördavårdscentralen och lyssnade på hjärtljudet, mätte och pratade med barnmorskan. Hjärtljuden ligger runt 140-150. Fast denna gången var det nere på 135. Men allt var i alla fall i sin ordning :) Härligt! Sedan efter att vi spenderat ca 40 minuter där gick vi ner till McDonalds för att ta oss en liten mjukglass. Otroligt gott! :) Under tiden jag satt och åt upp min glass var Wilma inne i sin egna lilla värld i lekrummet. Det är härligt att se när mindre barn leker med sig själva, utan att de ska behöva ha alla andras uppmärksamhet. Precis som Wilma ska mina barn bli :)

När glassen var uppäten började vi sagt gå upp till bussen för att möta upp Stefan. Längtar lika mycket varje gång efter honom *denna ny kära känslan, jag älskar den!* Då vi satte oss ner för att vänta på bussen för att åka hem till mig. Där det senare blev en mycket lat och slökväll. Med tv tittande och badande bland annat.

Men nu sitter jag här i alla fall och har inte känt av nått alls från min lilla bebis. Den vilar ju nu, precis vad jag med borde göra. Men snart är det mat vilket för mig innebär uppätning (måste ju ge mig själv de där sista krafterna som kommer behövas :P ).
 Men vad ska jag göra? Jag  låter h*n komma när h*n vill. Det finns ju inget jag kan göra för att skynda på. Fast jag har ju försökt. Men men, den är ju en egen individ och har sin egen vilja. En mycket stark sådan med kan jag ta och tala om! :) Har ju bara gått över med fyra dagar med. Så jag kanske får vänta ett par till bara för det :P

Men som sagt, nu väntar maten. Så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Kanske sista kollen hos Mödravårdscentralen?

Nu bär det strax av in till Kinna för att göra den kanske sista kollen hos Mödravårdscentralen. Men denna gången åker jag inte själv. Wilma ville följa med och tacka nej det kunde jag ju inte med. Det är alltid kul med sällskap.
S skulle åkt med men de skulle göra ett stort arbete så han kunde inte. Men Wilma är ett bra stöd även hon ;) Får vi hoppas på i alla fall :)

Skulle bara skriva ett par rader så ni inte tror att det har hänt något Men nu vet ni hur det är i nuläget :) Skriver mer när vi kommit hem och så... Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


V 40+3

Många tävlingar igång nu


"Jag tävlar om "mina första kläder" från
LiandLo i Thereses Blogg
TÄVLA HÄR DU MED"

Var med du också!



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
en valfri t-shirt från Rockefella i samarbete med Rocka by Baby
 Var med och tävla HÄR du med!"


Slut på skolavslutningar för detta år

Nu är det äntligen slut på alla skolavslutningar. Wilma hade sin i tisdags, jag igår och Emma idag. Så nu är de bara till att vänta tills nästa år. Fast då är det bara två stycken. Jag går ju inte i skolan längre alls *Jihoo!*
Såå vad ska jag hitta på resten av dagen? Äta har jag redan gjort. Åt lite av gårdags smörgås tårta, inte illa kan jag be att tala om! :) Min mamma är bäst när det gäller mat (fast hon är kanon annars med :P) !
Har hunnit med att duscha Dorisen med. Hon var ju bara tvungen att rulla sig i någon äcklig bajs hon hittade när vi var ute. Fast nu är hon ren och fin med. Ska borsta henne sedan med. Hon fäller ju som jag vet inte vad!
Sen får jag väl se vad jag hittar på. Kanske beger mig bort för att hämta hästen och göra den lite fin med. Eller nu ska jag inte säga allt för mycket. Som mamma alltid säger nu "Räkna inte med att du kan göra hur mycket som helst och inte vad som helst heller ". Så näe det gör jag inte. Den kan ju faktiskt komma precis när som helst nu. Spännande!

Nu har jag gått två dagar över tiden och vill inte vänta längre. Jag tycker att jag har väntat tillräckligt länge. Nio månader snarare, och nu plus två dagar. Kom ut nu min lilla bebis! :)
Men en annan sak jag kommit att tänka på nu är hur lugn och samsad h*n är där inne. Det är bara när jag i princip lägger mig ner för att ta det lugnt som det blir ett himla liv där inne. Det är då h*n vill vissa att "Mamma jag lever och kommer snart ut!". Men då undrar ju jag när är snart? 
För varje dag som jag får vänta extra blir jag allt mer och mer fundersam på hur h*n ser ut, om h*n är blond eller brunett, blå eller brunögd, lång eller kort, eller om du kanske är lik din far eller mig. Och detta vill jag veta nu, nu, NU!
Men jag väntar på dig, det vet du!

Ska smaska i mig lite mera smörgåstårta, sedan får jag se vad som händer. Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna


Underbar och älskad!



 


Godnatt och inget mer

Sist inlägget för idag blir ett God Natt inlägg. Och för att förstärka så har det inte kommit någon bebis ännu!  Tusan med!

Förresten så gick det bra för Sverige innan. Vann över Malta med 4-0 Wohoo!

Näe nu ska vi sova. Hörs imon mitt gott folk!

På återseende!

Ove and out!

Johanna

Sverige-Malta

Kolla i Sverige idag mot Malta. Det tänker jag göra. Ge de en sista chans att ta sig till VM. För dit ska vi!



Heja heja Sverige!

Hos Barnvänligt.se



Hos Barnvänligt.se kan du nu shoppa barnkläder och leksaker för halva priset redan idag! Tjuvstartat då rean egentligen börjar imorgon!

Shoppa på! Snygg butik med mycket kul! Barnvänligt.se



Riktigt coola och praktiska saker om jag får lägga in min mening! :)

Ingenting händer trots att jag har städat

Nu är det nästan färdig städat över allt. Känner att sen klockan halv tolv har jag hunnit med riktigt mycket. Bland annat har jag; torkar alla fönsterbänkar, dammsugit alla golv+torkat dem, tvättat två maskiner tvätt+ hängt upp en och tagit ner en. Så jag känner mig rätt så färdig.
Nu är det bara att vänta tills mamma kommer hem då vi ska göra klart smörgåstårtorna och resten av allt som tillkommer * Inte bra att prata om mat sådär, jag blir ju så hungrig då. Mattokig som jag är nu! *

Men även om jag har gått och städat hela dagen har jag inte känt av någonting. Det sägs ju att om man städar och håller igång kommer det lättare igång. Men det måste nog gälla de flesta men inte mig. Har även sparkar lite fotboll till Doris men inte det hjälpte heller. Vad är det för fel? Förstår du inte min lilla att mamma vill att du ska komma ut nu, nu NU! Väskan står ju redo för att åka men du verkar trivas bra där inne, ett tag till i alla fall. För sen tänker jag tvinga ut dig när du varit där inne i närmre två veckor  :) * Usch vad hemska jag låter! *

Men nu ska jag fixa i ordning mig själv med. Fundera klart på vad jag ska ha för kläder. Även om det bara är några släktingar som kommer. Men så länge, ta hand om er!

På återseende!

Over and out!

Johanna

En dag över tiden * suck *

Igår skulle våran lilla bebis kommit ut. Men näe näe. Det passade inte för den att komma då. Men få blir det för oss att i stället vänta och se hur många dagar den vill vara kvar inne i sitt mysiga hem :)

Men i stället för att spendera min tid på BB var jag med på Wilmas skolavslutning tillsammans med pappa. Tänk vad stor hon har blivigt! Redan så slutar hon förskolan! Det känns nästan som om det var igår hon föddes. Eller nästan i alla fall, bara 6,5 år sedan :)
Redan när vi kom dit såg jag på henne hur nervös hon var. Hon vågade knappt prata med någon eller leka med någon av sina kompisar. I stället stod hon tät bakom mig och höll mig hårt i handen. Till slut fick hon släppa mig när hon skulle gå in och förbereda sig och jag och pappa skulle gå och sätta oss inne i idrottshallen, där det senare skulle sjunga rätt så många sånger ( några för mycket till och med ).
När Wilma efter några minuter kom in kunde hon knappt kolla upp på oss som satt i publiken. Hon stod och drog sig i tröjan, bett sig i håret och stod och snurrade runt på ena foten. Men till slut så släppte det och hon blev då sig själv och sjöng och var den vanliga glada Wilmabus igen :)

Efter allt var klart uppe i skolan kilade vi ner till Lygnevi där lek och fika var nummer ett. Denna gången fick jag så snällt hålla mig till kanten medans pappa fick leka med Wilma. Det var minsan ett minne jag kommer minnas. Tror pappa tyckte det var roligare än vad Wilma tyckte :) Denna familjen Bengtsson, vi är då hopplösa! :)

Och nu den 10 juni sitter jag här hemma och är fortfarnde rund och go om magen. Men nu vill jag inte vänta längre. Jag vill att den lilla-e ska komma ut! Från och med nu är det ju den jobbigaste tiden. Det är då man sitter och inte kan göra någonting och man vill så gärna att den ska komma ut. Men inget händer. Visst känner man av förvärkarna och sammandragningarna, men inget annat. Får se hur många dagar jag får gå över tiden innan den ett, kommer ut själv, eller två, inna de sätter igång mig. Men den som väntar på nått gott väntar dock inte för länge!

Och dessutom så tar jag studenten idag! Jippi! Men det känns inte så bra eftersom det är sprörregn ute och inte en enda chans för solen att tränga ner... Synd! Men men

Ska fortsätta med min lilla städning och vem vet, det kanske hjälper mig :)

På återseende!

Over and out!

Johanna


Wilma tredje från höger


Wilmabusfrö


Lekpaus nere vid sjön. Pappa och Wilma


Full fart! :)


Mindre än 24 timmar kvar nu :)

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills beräknad förlossning. Och nervositeten är inte ens kommen. Vad är det för fel? Varför är inte jag nervös när alla i min omgivning är det? Är det för att jag känner mig så avslappnad och känner mig klar med allt tro? Det tror faktiskt jag. Har ju haft allt klart i veckor.
Fast jag köpte ju lite småsaker innan när vi var på "Babyproffsen". Eller denna gången blev det ett regnskydd till vagnen. Och smart som jag är kom jag ju på att går man in där innan barnet är fött, så får man en liten present. Denna presenten var en papperskorgs liknande sak, som håller ute illaluktande doft från blöjor och tvättlappar.
Men i en låg det lite andra små härligheter. Bland annat blöjor, tvättlappar, böcker, dvd film, ja allt som är bra att ha i början. Så ni som läser som är gravida och har tre månader kvar gå in på; www.babyproffsen.se och gör en anmälan där så kan även ni gå till närmaste "Babyproffsbutik och hämta ut ett litet paket :)

Men nu måste jag kila en snabbis. Ska kolla hästarna.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Spännande sista dag, kanske?

Det är inte klokt vad tiden går fort. Dessa nio månaderna har nog varit bland de snabbaste jag varit med om. Och av dessa nio månade är det bara 1 dagar kvar. Tänka sig, 1 DAG! 24 timmar! Jisses!  Fast det känns inte som om det bara kommer vara denna. Utan ett par till. Men för mig gör det inget. Känns bara lite jobbigare att behöva vänta extra länge när man redan nu vill att den ska pluppa ut :) Men men, jag har ju både ätit stark mat och städat för att den ska komma ut. Men inget utav detta har alltså hjälpt. Nu lämnar jag över detta till den lilla-e själv :)

Idag är det alltså måndag och om två dagar tar jag studenten. Men även om det nu inte har kommit ut något så ska jag till skolan och åter igen ta kort på mina underbara klasskompisar. Känner inte riktigt att det är nått för mig just nu att springa eller snarare gå ut. För vad skulle jag ta mig till om jag känner att "Oj, vattnet gick!". Det hade inte varit så kul att stå på en scen där säkert över 1000 personer kommer stå och kolla på mig! Nej nej och åter nej. Jag nöjer mig helt enkelt att stå vid sidan av :)

Ska strax kila till skolan för att städa ut mitt otroligt skitiga skåp. Undra vad jag kommer göra för fynd detta året tro? Mågon penna jag letat efter kanske? Eller något arbete som skulle varit inlämnat för länge sedan. Inte en aning faktiskt. Det åter står att se.
Efter besöket i skolan kanske mamma, Wilma och jag far till Babyproffsen i Borås för att se om de kanske har något kul. Något man inte visste att man behövde som man kanske köper bara för att. Även det återstår att se.

Men nu ska jag kila en sväng. Återkommer efter mina små äventyr.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dagens magbild. Vem vet, kanske den sista ni ser för denna gång :)


Vecka 39+5

Min gulliga mamma

Gud vilket fint täcke mamma har gjort till min lilla bebis! Hon passade även på att göra ett jättefint badlakan. Det är så kul när hon hålller på och fixar och grejar med sådant Hon funderar till och med på att sticka en kofta :) Min lilla mysiga mamma det :) Och just det får mig att den ska komma ut nu, nu NU! Men så lär det la inte bli precis. Synd! Fast då har jag mer tid att äta upp mig samt att spara på krafterna :P Och ännu har jag inte hunnit bli nervös. Men jag lovar, det kommer. Antingen kommer det på tisdag då den är beräknad eller dagarna som jag går över. Om det nu blir några sådana. Men det får bli precis som det vill. Bara den kommer ut levande! <3

Imorgon hade jag i alla fall tänkt att åka till skolan och städa ur mitt skåp för det har jag inte hunnit med ännu. Och det finns ju så mycket där i med. Men det mesta ska slängas rakt ner i soporna och ska det inte slängas ska det med mig hemma och ligga i kartonger tills jag en dag känner att "Detta vill jag kolla igenom nu! :) "


Baklakanet mamma gjorde :)


Huvudmotivet på täcket


På återseende!

Over and out!

Johanna

Ingen bebies ännu!

Idag blir det inget långt inlägg. Bara denna raden. Orkar inget idag. Är helt slutkörd.


Men ni kan vara lugna. Ingen bebies ännu :)


På återseende!

Over and out!

Johanna

Vad ska vi hitta på idag?

Undra vad denna dag/kväll kommer att bjuda på. Det enda jag vet i alla fall är att vi ska upp till Örby och se vad de har för sig. Kanske att vi passar på att vaxa gamla Bettan med, tycker hon skulle behöva en liten uppfräschning :) Eller så blir det nått helt annat. En sak som jag i alla fall vet väldigt säkert är att det blir en rejäl uppladdning inför Sverige-Danmark ikväll! Oj vad det ska ätas god mat med familjen och Stefan. Men framför allt kommer Johanna även idag vräka i sig godis i stora lass :)

H*n där i magen. Nu tycker jag faktiskt att du kan ta och komma ut.
Igår kväll när vi var ute med Anneli och Erik och åkte bil runt i Sätila kändes det som om du faktiskt hade tänkt komma ut. Det kom värkar lite då och då vilket fick mig till att nästan börja hoppas att det skulle vara dags. Men icke sa Nicke. Inte denna gången. Men tur är väl det för då hinner jag ju med att vila ytterligare lite.
Jag längtar och räknar ner nu dag för dag. Hoppas verkligen inte att du ska behöva göra mig otålig genom att liga kvar i magen i två veckor. Jag vill ju kunna ta och känna din underbara hud under mina händer redan när du är beräknad. Vilket redan är om tre dagar. Jösses!

Men nu måste jag kila. Nu kommer min faster och kusin med sitt barn. Så nu ska det alldeles säkert pratas :)

På återseende!

Over and out!

Johanna

Full fart på fredagen

Gud vilken dag det har varit. Vaknade ju vid tolv idag och sen dess har det varit fullt upp. Efter promanaden med Doris gick vi in och åt både två. För min del serverades det flingor med en kiwi. Och sedan var det dags för ytterligare lite vila. Men när vilade kände jag redan efter en timme att jag började bli hungrig igen. Denna gången fick det bli  laxburgare med coscos och en morott. Mums!

Redan när jag vaknade tänkte jag att idag ska jag göra något vettigt inför vad som komma skall. Så idag har jag städat mitt rum. Riktigt snyggt blev det. Dammsög sängen och golvet, torkade även golvet och alla andra ytor där det kommer damm och sedan bara lite ihop plock av kläder. Men nu är frågan hur ska jagh klara av att hålla det rent? Visst för mig är det kanske inga problem men Doris fäller ju så dammsuga måste jag ju göra varje dag plus att Stefan vet inte riktigt hur man håller rent :D Men jag är ju så duktig så jag plockar ju upp efter honom. Som om jag vore hans lila mamma. Men det är lika bra att börja redan nu :)

När vi var ute och åkte innan kände jag hur värkarna började komma sakta men säkert. Först trode jag att "Shiit kan det vara dags?" Men icke sa Nicke. Det var bara de där förbaskade förvärkarna som kom krypande :P Men jag måste ju hålla den lilla-e inne denna helgen. Mervi har nämligen sagt att den får inte komma eftersom hon inte är hemma. Så det är bara att lyssna på de äldre *skämt åh sido*

Men nu ska jag fortsätta vara lite social med Erik och Anneli.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Ingen baby ännu

Igår blev det inget inlägg vilket många märkte. Men det var inte riktigt tid för det. Jag hade så mycket annat och göra och stressa bara för att hinna med att skriva ett inlägg är inte riktigt min grej. Men det blir då istället en uppdatering idag :)

Som jag skrev i onsdags hade vi bal på skolan och eftersom jag inte skulle gå på den var jag i alla fall tvungen att ta mig dit och ta kort på alla otroligt snygga kompisar och de övriga. Det är verkligen något speciellt med den balen. Alla blir så otroligt snygga. Man får se folk i ett helt annat perspektiv, men framför allt hur snygga alla kan bli genom att bara bry sig om en själv för en stund. Men det som är lite konstigt är hur mycket pengar man lägger ner på de. Man ska ha en balfrisyr, helst gå till någon som kan sminka en med, även fixa naglarna, ta kort hos en fotograf, införskaffa sig en klänning ( många köper en och andra hyr istället) och sedan själva balbiljetten. Och den är ju inte heller speciellt billig Det kostar minst 5000 kr för bara en kväll. Men det är det värt! Det är ju ett minne för resten av livet!
Det blev inte en bild kan jag tog och  kan jag tala om. Utan det blev en massa bilder. Och några av de kommer komma upp sedan ( när jag skrivit klart snarare ) .

Efter besöket på skolan åkte jag och hämtade Stefan. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle ut och äta idag. Men innan det var dags för mat var vi tvungna att åka till Örby och hämta Stefans planbok hos Anton. Vilket även gjorde att vi bestämde med Anton och Sara att de också skulle med. Så det blev helt enkelt en parmiddag kan vi kalla det :) Men det var väldigt gott det vi åt. Denna gången fick det bli Framnäs i Kinna. Ett ställe jag verkligen kan rekommendera! :)

Igår var det dags för ett nytt besök på Mödravårdscentralen. Även denna gång hade h*n vuxit. Dock bara en centimeter. Men den växer vilket är huvudsaken. Även denna gång frågade min barnmorska om jag inte var nervös ännu. Nej svarade jag då och berättade för henne:
" Det är inte jag som är nervös hemma. Det är pappa. Han frågar med om jag är nervös och även han får svaret Nej."
Så jag e som sagt inte nervös. Utan det är pappa min som är. Visst är det gulligt? :)

Efter besöket på MVC gick jag bort till min lilla mormor för att hälsa på. Vi pratade en stund och när jag skulle bege mig frågade hon om jag inte ville ha nyckeln hem till henne istället för att bara gå omkring och vänta på att Stefan skulle sluta. Och visst tackade jag inte nej till detta. För hos mormor finns det alltid godsaker och självklart även denna gång :)
Men jag behövde inte stanna länge. Redan vid tolv halv ett kom Stefan och vi vandrade då tillbaka till mormor så jag kunde lämna nyckeln och även vandra bort till bilen för att fara hemåt.

Kvällen spenderade vi inom hus när vädret inte var att leka med. Massa mys i soffan och även med Dorisen.

Det var min onsdags kväll och torsdags. Vad som händer idag tar vi senare. Kan ju inte skriv allt i ett inlägg. Det blir lätt så rörigt då! :)

Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Kort från balen


Klaskompisarna Becka och Pao


Klaskompisarna Jocke, Malin, Jennifer, Becka och Sofie


Linda, som senare blev Balens Drottning :)


Tjejgänget Linda, Nicole, Linnea och Sandra :)


Tjejgänget med Linda, Nicole Linnea och Sandra


Välklädda grannen Emil :)


Klasskompisarna Maria och Catrin


Klasskompisarna Maria, Matilda och Natalie :)


Klasskompisen Tobias var även han stilig denna kväll :)

Hinner jag eller hinner jag inte?

Nu har faktiskt även jag fixat mig lite smått inför att åka till skolan ikväll och ta kor på alla snyggt uppklädda kompisar. Kände att "Varför ska inte jag få vara lite extra fin jag med?" Så nu har jag lockat håret och ska snart börja med sminket. Det blir det vanliga fast lite mer noggrant idag då :) Jag är helt uppspelt!

Men en sak som jag inte har hunnit med än, det är brödet. Fast det skulle visserligen stå och jästa i fyra timmar och nu har det gått fyra timmar. Så jag känner mig lite småstressad med. Även om jag har en och en halv timme kvar. Hinner jag, eller hinner jag inte? Måste skynda lite helt enkelt.

Får fortsätta. Återkommer strax igen. Om jag hinner vill säga :S

På återseende!

Over and out!

Johanna

Välkommen till Johannas konditori

Ledig idag. Skönt! Fast fullt ledig kan jag faktiskt inte säga att jag är. Mamma har nämligen bett mig att baka bröd idag så det är som ett litet konditori här nu. Inte kommer jag bara baka bröd när det finns så mycket annat att baka. Och framför allt så mycket onyttigt och gott :) Blir nog en och annan kaka eller liknande med. Får helt enkelt se sedan vad jag känner för att göra. Det blir nått enkelt känns det som i nuläget. Känner mig så otroligt lat nu. Kanske beror det på vädret eller nått helt annat. Jag vet inte. Men men så är det i bland.

Idag är den även den årliga balen på skolan. Men inte för mig. Visst har det varit min stora dröm i livet att få gå på studentbalen. Men nu blev det inte så. Fast det kommer kännas så i alla fall. Ska ju dit och ta kort på alla mina underbara vänner och förhoppningsvis kommer även jag att fastna på en och annan bild.
Ni kommer se grymt bra ut tjejer och killar!
Men även jag börjar faktiskt bli lite smånervös inför kvällen. Jag vet ju inte vad jag ska ha på mig eller hur jag ska se ut. Kommer ju inte heller i alla mina fina underbara klänningar. Men jag kommer nog på nått till slut * tänker så det knakar*

Men nu ska jag återgå till mitt bakande! Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Sista för dagen

Igår när jag var inne och läste någon kär läsares blogg och fick jag upp ögonen för rean på Ellos. Vilket fick mig att beställa lite småsaker. Bland annat en ny bikini, ett par shorts och en klänning. Så nu kommer det ytterligare lite smått, gott och härligt in i klädkammaren. Underbart! Men det bästa av allt var att det var upp till 70% rea på allt med. Haha*

Fortsätter med mitt lilla skrivande om att handla. För i dag for Mervi, Malou och jag in till Borås för att handla lite ( det är bland det bästa som finna stt umgås med dessa två flickorna!). Malou skulle egentligen hitta någon snygg klänning till skolavslutningen nästa vecka. Men så blev inte fallet denna gång. I stället köpte vi oss ett par skor, och jag passade även på att köpa mig ett skitsnyggt linne inne på Gina och även ett par tigths. Känner mig laddad och sommarfräsch nu inför sommaren nu! Har även kommit på ett knep för att få bort de där sista kilona. Hittar jag något riktigt snygg i en rimlig storlek så är målet att få på mig den. Så är det bara! :P


Bikinin från Ellos. Endast 65:- nu :)


Shortsena. Endast 75:- nu :)


Och sist men inte minst. Klänningen för endast 149:- :)

Gå in ni med och fynda! www.ellos.se är adressen

Nu ska i alla fall jag kila till sängen.

På återseende!

Over and out

Johanna

Vi tar så mycket för givet

När vi människor går och väntar på att våra barn ska födas och leva, glömmer vi lätt att de faktiskt kan hända vad som helst i magen. Det finns inga veckor som säger att "Har du gått över vecka 20 så finns det ingen som helst risk att det kommer dö i magen på dig" tex,. Men ack så fel vi har. Det kan hända precis när som helst och för vem som helst.
Vi tar så mycket för givet. Att alla barn i magen som gått över vecka, ja vad det nu är, kommer klara sig. Men som sagt så är det inte.
Pappa berättade nämligen att en av hans arbetskollegor förra vecka skulle följa med sin tjej till MVC för att lyssna på hjärtljudet. Men när det är dags för att lyssna så hör det ingenting. Det ä helt tyst där inne. Och då vissade det sig att deras baby hade dött. Och hon var i femte månaden. Han blev så ledsen så han har inte varit på jobbet sen förra tisdagen så de fick reda på det. Det kan jag verkligen förstå! Stacks de! Så visst kan vad som helst hända när som helst.

Det gjorde/gör mig så glad att mitt barn fortfarande lever och att det bara är en vecka kvar. Det låter säkert som om jag tar det för givet att det kommer klara sig. Men det är så lätt att ha de tankarna. Varför ska man inte tänka så?

En vecka kvar! Jag kan knappt bärga mig! Ska bli så otroligt roligt och spännande! Till och med pappa undrar om jag inte är nervös ännu. Men det är jag inte. Förstår kanske inte bara vad jag har att vänta mig. Men det kommer jag strax förstå! :) * haha*

Ska kila ut med Doris nu. Kommer snart att skriva ett nytt inlägg. Har en annan sak jag måste berätta! :) Så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Ska du vara med du med? :)

Det är inte ofta jag är med i tävlingar. Men det kan ju vara kul att se om man får turen med sig någon gång :) Hoppas på det denna gången :)




"Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos

Babykonceptet.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"


Tänka sig!

Tänka sig att nu är det bara åtta dagar kvar! Det är inte klockt vad tiden går fort! Jag längtar! :)

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 1 jun 2009.
Din graviditet startade Ons 3 sep 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 17 sep 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 272 av 280. (97,1%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 5 fulla dagar (v38+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 9 jun 2009
Du har 8 dagar kvar till beräknad förlossning.


V. 38+5

Solen väntar på mig! :)

På återseende!

Over and out!

Johanna

Åh Måndag morgon!

Igår var det som de flesta vet Mors dag. Och även jag passade då på att uppassa min mor. Hade köpt en bok till henne om hur man beskär buskar och träd i trädgården. Hon har kommit in i en fas i livet där allt i trädgården är kul. Härligt att hon har kommit på vad hon brinner för! :)
Klockan elva påbörjade jag i alla fall bakning av en tårta som jag hade spanat in i förtid och dum som jag var hade jag inte läst igenom hela receptet innan. Den skulle nämligen stå i frysen i 24 timmar :O Men i alla fall, så när klockan vat två då var den klar för att så i frysen i 24 timmar. Så det blev ingen provsmakning av den igår. Sparade den tills idag kan vi säga då. Det blev ju så mycket annat. Både firades farmor, mormor, och Eva (morfars nya sambo) där det självklart bjöds på tårta, bullar och kakor och mat. Jisses vad jag kände mig tjock efteråt ;) * ha ha*
När allt hade lugnat ner sig i firandet for Stefan, Emma, Wilma, Doris och jag till Berghem för att ta oss ett dopp i det blå. Fast precis som denna gång var det bara Emma, Wilma och Doris som var i. Och det slår mig varje gång hur mycket min lilla hund älskar det stora blå så otroligt mycket som hon gör! Hon är ju helt galen när hon ska i. Hållar man fast henne när de andra är i sitter hon bara och gnyr och tycker synd om sig själv. Men efter ett tag när hon har lugnat ner sig så får hon allt springa i och det är inte lite glad hon blir då :) Men hon är ju så söt :)
Precis innan vi skulle fara hemåt passade Wilma och jag på att göra oss ett litet sandslott med. Det är inte ofta nu för tiden man gör det :) Men det är verkligen en härlig känsla! Somrigt som tusan är det! :)

Åh måndag morgon! Vad ska man hitta på idag tro? Funderar på att gå ut och lägga mig i solen lite senare och se om jag kan fånga upp någon färg. Eller om jag bara ska ligga ute för det är sånt underbart väder. Vi får se vad som komma skall. Ut ska jag i alla fall.
Senare idag kan det även bli en tripp till sjön med Erik, Anneli och hundarna. Det är så skönt att gå med fötterna i vattenbrynet och få en liten del av försommarvärmen i vattnet med. Eftersom jag inte riktigt känner att det är min tur att bada ännu. Det är alldeles för kallt för det! Men men, de två andra kommer garanterat att bada, och givetvis med hundarna. Så jag får väl precis som igår bli värdesakspassare. Men det gör inte mig nått!

Tänkte även passa på att lägga in lite bilder från igår. Då på vårat fina sandslott och någon på Stefan och Doris :)







Ska förbereda mig inför solkalaset. Hörs senare!

På återseende!

Over and out!

Johanna

RSS 2.0