Sommartecken

Man vet att det snart är sommar när tjejerna börjar visa navlen


Slappisdag

Heeej heeej heeej!

Vilken skön dag vi har haft här hemma jag och Doris.
Dagen började med att jag knappt orkade upp ur sängen. När jag tillslut kom upp tog jag på mig och gick ut med Doris och även släppte ut hästen. Men när jag kom in och ätit kände jag plötsligt hur trött jag blev. Gick upp och la mig och tänkte jag måste vila lite. Vilade visst gjorde jag det. Till klockan halv ett! :O Oj oj oj, tänkte jag. Hade då lite mys med Doris som hade sovit på min arm. Mycket mycket mysigt! :) Men nu är jag i alla fall lite piggare.

Har även tagit mig en långpromenad med hundarna. De två tror verkligen att det är en tävling. De tävlar om vem som kan dra mest. Visst var det skönt att slippa gå nu när men är i vecka 29+6 men ont i händerna fick man ju verkligen! Men efter om och om igen med tillsägningar så slutade Doris och tillslut även Vissla. När vi kom tillbaka släppte jag de i trädgården och Doris lekte med Vissla. Men Vissla var tydligen inte på lekhumör och sprang i stället och kring och luktade på allt annat . Denna hund! :)

Så nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli halv nio så jag kan gå och ta in hästen. Men tiden går ju inte fortare för det. Och dessutom så har vi ett "födelsedagsbarn" idag. Grattis svärmor på 50-årsdagen! Ses på lördag.

På återseende!

Over and out!

Johanna


Lite småäcklig bild tycker jag allt


Snygg dubbelhacka Johanna, noot!


Doris och Vissla


v 29+6

Svek

När man har förtroende för en person och den sedan visar sig vara en riktig skvallerkalle då blir jag riktigt förbannad! Man säger saker och hoppas på att det ska stanna där. Nu finns det inte bara en sådan. Utan hela världen är tyvärr full av den. Man kan avslöja sina allra innersta hemligheter för den och sedan några dagar senare kan man få höra det i skolan. Jag har ett sådant speciellt minne. Det var när vi gick i ettan då hade jag berättat en sådan hemlighet att det tog emot att berätta den, men jag gjorde det i förtroende. Men den hemligheten blev nog för stor. För sedan någon/ några dagar senare fick jag en förfrågan i skolan om detta stämde. Vad det gjorde ont att få höra att personen inte kunde hålla det inom sig själv utan skulle sprida det vidare! Efter det har jag haft svårt att berätta saker för den personen. Man vet ju inte om det kanske händer igen. Men men, vissa är helt enkelt bara sådana, tyvärr!

Är även precis inkommen från att ha varit ute med Wilma och Doris i över två timmar. Vi har cyklat som tokar, eller Wilma, och även fixat hos hästen. Det var kul att ha henne med. Det är inte varje dag :) Har även tagit oss en paus i allt arbetande och lekt lite med Tessan. Eller kanske inte lekt. Hon är inte lika lekfull som Doris ( hon har "lite" för mycket fett för att klara det utan problem ;) ) Men vi gjorde så gott vi kunde, och lika trevlig var det :)

Strax bär det av till Tv:n för att kolla in ett nytt avsnitt från "Spårlöst".

På återseende!

Over and out!

Johanna



Svek är bland de värsta sakerna som finns! I really hate it!

En spännande vecka på G

Denna vecka känner jag har mycket att ge. En hel del i skolan, men även roligare saker  som självklart står överst på listan. Bland annat besöket på GeKås på fredag med Anneli och Erik. Sedan på onsdag och torsdag är det fyra körningar.
Men idag står barnpassning överst på listan. Mamma ska iväg med sina väninnor, pappa är och gymmar och Emma ska till sin ridtränare och passa hennes barn. Så det blir för mig och Wilma att hitta å något riktigt kul. Får se vad det kan bli. Någon som har nått förslag på vad man kan hitta på med en sex snart sjuåring så skriv gärna en kommentar. Kom på att det blir nog att kanske baka någon gott och sedan sätter vi oss ner vid dator för att kolla in några nya filmer. Måste få några fler på min meritlista :P

Ska bege mig ifrån datorn för att kolla vad jag ska inhandla på fredag i barnaväg. Fast det blir nog även att göra några små läxor med!

På återseende!

Over and out!

Johanna


Precis som vanligt på söndagar begav vi oss ut i skogen på en solig och härlig promenad! Här på bilden har Stefan precis gett Doris en pinne som hon på något underligt sätt höll på att leka med i evigheter. Härliga hund! <3


Wilma busunge och jag för lite mer än ett år sedan :) Vad vi har förändrats!

Dagens

Passar nu på att när jag ska vandra bort till sängen för att säga God Natt. Detta inlägg blir både dagens första men även dagens sista. För som sagt så vandrar jag och min älskade älskling ( och visserligen Doris med) till sängs för en underbar natts sömn tillsammans. Måste njuta av dessa stunder vi har tillsammans, de är ju inte så ofta längre. Eftersom ha måste hålla på med sitt körtkort. Men då förstår jag inte varför han inte gör det här med mig? Ja ja, det har inte med saken att göra.

Nu ska vi vandra till sängs. Höres!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Älskade och underbara hund!

Snart är det dags

Snart är det dags för en timme med bara mys! Ska faktiskt bli intressant och se hur de kommer att gå. Vet ju ett par ställen som nog inte kommer klara detta. Bland annat. Hotellet och Kullaberg. Men men, nu ska jag förbereda mig lite. Hörs senare eller i morgon!

På återseende!

Over and out!

Johanna
 

Final

Vem vinner årets final i Let´s Dance tro? Jag har jäkligt svårt att bestämma mig. Laila har varit jäkligt duktig. Och snygg är hon ju med, speciellt när hon är en först 36:a. Men Magnus är en kraftig karl som inte är så lätt att flytta verkar det som, och har dessutom slitit som en tok. Säger inget annat än: Lycka till!




Våren är borta för en stund

Visst sa de på Nyheterna att det skulle komma in snö över Västra Götaland, men inte trodde jag då att det skulle bli så här mycket! Det var säkert 10 cm snö. Men vissa gillar ju det och andra inte. Doris älskade det medans jag hatar det. Jag är så rädd för att ramla och slå mig nu när jag är rätt så stor om magen :) ( L Ä N G T AR för övrigt).

Dessutom så var det jag som stod för dagens gärning om jag får säga mitt. Det var nämligen så att när jag gick hem från stallet så hade tidningsbudet kört ner i diket. Och snäll som jag är vänder jag och vandrar bort till grannen för att be om hjälp. Och självklart hjälper han oss. Tack granne! :)

Har även inköpt mig en liten klänning. Kände att det behövde jag. Men det var verkligen inte lätt att hitta nått. Först for jag in på JC, och därefter Wilma och till sist Lindex.  Kunde verkligen inte bestämma vad jag skulle ha. Jag skulle bara ha nått med jag visst inte vad. Men till slut så fann jag en snygg jeansklänning. Blir till att ha den på måndag om vädret tillåter.


På återseende!

Over and out!

Johanna

Vart tog våren vägen? "/

Allt kommer ikapp en en gång i livet, minst!

Nu när allt börjar komma ikapp känner jag en väldig press. Massa saker ska man hinna handla innan juni. Kläder ska inhandlas (visseligen redan påbörjat) , lika så spjälsäng och andra småsaker. Vagnen är ju redan fixad och så. Visst jag ska handla i princip allt när vi far till Ge-Kås men i alla fall. Jag vill ju hinna köpa nått åt mig själv med nu när det börjar bli varmt. Kunna ge mig själv lite tid innan det är försent. Inte bara tänka på vad jag ska köpa till den lille / lilla. Men men, det kommer säkert när allt in införskaffat :) Men jag vill ju ha den tiden nu. Nu när vädret är så underbart och livet leker. Men nu är det som det är, och jag är glad för det! Jag älskar det!

Sitter nu och väntar på att min älskade Stefan ska ringa. Vet att han sitter hos sin mor och äter våfflor. Det är ju redan gjort här hemma hos mig. Det ska man ju göra när det är ljust ute så man verkligen till 100 % kan njuta av de i solen.

Jag vet verkligen itne alls vad jag ska skriva. Men några rader blev det i alla fall.

På återseende!

Over and out!

Johanna


Katterna har fått vårrus i sig! :)

Ingen glöd alls kvar

När man inte har någon som helst lust till att skriva och inte heller vet vad man ska skriva är det inte lätt. Jag har verkligen ingen lust alls för att skriva ett par rader. Men det händer ju saker och så hela tiden det är inte det.
Men nu när våren är här är det garanterat fler än jag som känner att lusten för att blogga försvinner. Man känner att man vill göra så mycket annat än sitta framför datorn och skriva en massa saker bara för att man känner press att man bara måste skriva. Inte för att det spelar så stor roll för mig om hur många som läser men på nått sätt känner jag att jag måste skriva för att inte mista allt för många. Konstigt nog "/

Men nu ska jag ta och kila. Ska dels läsa Naturkunskap, historia och skriva på svenskan. Men även gå ut med Doris och ta mig en snabb dusch.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Snart är påsken här och även ett efterlängtar påsklov! :)



JAAA!

Jag vann den! Gud så skönt!


Doris har fått vårfnatt!

Doris har fått vårfnatt :) Var borta i stallet innan och vem får då inte fnatt och skuttar runt i en ring efter sin egen svans? Det var ju inte hästen, utan det var Doris. Hon kan verkligen få en på så bra humör min lilla skrutta! I Just Love her!

Just nu sitter jag inne på Tradera och lägger bud på en vagn jag bara ska ha! Så snygg, stilren och behändig! Önska mig lycka till. Har bara 35 minuter kvar! :S

Lägger även in lite bilder från gårdagen. Tog mig inte tid igår för att skriva ett par rader nämligen.


Älsklingen och Vissla


Och självfallet hittade Doris en lite damm hon bara skulle ner i :)


Min vackra lilla hund! :)

På återseende!

Over and out!

Johanna

Söndag, sista helgdagen

Skönt, äntligen är söndagen över och den nya veckan har börjat. Söndagen spenderade jag med Stefan och hundarna ute i hägnet. Vissla var tokig och ville precis som vanligt bara springa och springa, medans Doris var inne i en lekperjod och precis som det låter bara ville leka och leka. Skönt var det i alla fall att komma ut i skogen och låta hundarna ha sitt medans vi kunde sitta och prata, mysa och kolla ut över den vackra utsikten. Men precis som allt annat hade även detta ett slut. Sakta men säkert började vi vandra hemåt.

Senare på kvällen när det var dags för hästen att komma in bad jag Stefan följa med. Det är så mycket trevligare med sällskap. Medans jag stod och mocka så hade Stefan allvarliga snack med min häst samtidigt som hahn borstade honom. Visst det låter inte speciellt kul, men det var det verkligen! Det roligaste av allt var att han var så seriös och så fort han skulle börja borsta så var hästen bara tvungen att ruska på sig så att Stefan fick allt regnvatten på sig. Gud vad jag skrattade och skrattade.
 
Visst det känndes bra att komma till skolan igen idag men samtidigt inte. Det var nämligen en tjej i ettan som hade dött. Det är så fruktansvärt tråkigt när nått sånt händer! Stackara alla som kände henne! Inte för att jag vet vem hon var men ändå lider jag med de som gjorde det! Rest in peace!

Nu ska jag fortsätta att kicka omkring.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Vårspring i benen

Efter dagens arbete var utfört bar det av hemåt igen för att ta sig en promenad med Doris. Lite härliga vårbilder passade jag även på att ta.

Enjoy! :)

Dorisen! :)

Doris och Jag



Myspys i detta vackra väder stod överst på dagens lista!


Usch, Doris pussar

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dagen är förbi

Ännu en fredag är nu avverkad. Det är inte klokt vad tiden går fort! Ska det fortsätta i detta tempo så kommer jag ju dö jättesnart! :O Näe usch, varför säger jag så? Inte bra sagt Johanna. Inge sådana tankar för din del. Så ska man ju inte tänkt. Näe nu skiter jag i detta. Dagen har spenderats i skolan med trevlig sällskap och mycket skratt. Samt en del skolarbeten och även kollat film. Idag blev det "Kocken" vi kollade in. Efter att ha sett en timme tycker jag den verkar helt okej faktiskt. Man fick ju sig i alla fall några skratt då och då.
Mat blev det ju så klart med. Idag var det fisksoppa utan fisk. Underlighet tycker jag allt. Det är ju inge trevlig att äta om man inte har trevlig sällskap. Och självklart hade jag det, Maria, Matilda och Cathrin gjorde mig sällskap runt bordet. Tänkte inte ta och berätta om vad skolan i övrigt har handlat om. Det har nämligen inte varit någon speciellt faktiskt.

Veckan har i övrigt varit kanonbra. Precis som alltid. Har ju haft vissa lediga dagar med och det tackar man ju aldrig nej till. Då har man haft tid att göra andra saker som fixa och dona med skolarbeten eller vad som helst i princip. Har ju blivit en heldel ridning med. Det kan man ju bara inte vara utan. Fast jag undrar hur jag ska klara mig till sommaren. De första månaderna klarar jag ju, men sedan blir det allt ridning igen. Det bestämmer jag från och med nu! Det kommer ska ingen annan bestämma. Mina beslut tar jag och ingen annan! Inte sant?

Nu hör jag att sängen kallar på mig. Den tycker nog att det är dags för mig att sova. Ska ju till jobbet imorgon och tjäna massa med pengar :D Men så länge;

På återseende!

Over and out!

Johanna

Denna varelse ska stanna hos mig tills dens sista dagar. Klart slut! Det är slutpratat!


Sommarbilder

Fick bara en sådan känsla att jag vill ha sommar. Passar då på att lägga upp lite bilder från Belgien :)


En Johanna, en Wilma och en Emma

Ja hon är längre, men jag är äldst. Hela tre år äldre :)

 

Brygge. En plats jag verkligen kan rekommendera stark! Nästan precis som Venedig. Fast här finns all den goda chokladen! :)


Det blir en dag på stranden! Wilma och jag tog oss flera underbara bad denna dag! :)


En mamma, en Wilma, En Emma och även en Johanna :)


Hela Familjen Bengtsson, Jag, pappa, en ledsen Wilma, Emma och mamma:)


En natt i Antwerpen. Emma, jag, mamma och Wilma på väg hem till lägenheten


Glass i stora lass? Ja tack! Jag, Wilma och Emma


En helt galen Wilma och en ännu galnare Johanna :)


Strandvandring, Emma, Wilma och jag


Sista bilder för idag får bjuda på Antwerpen längs kanalkanten :)

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dags för ett farväl

Nu börjar dagen sakta men säkert ta slut och imorgon väntar en ny spännande dag. Vilka äventyr kommer den dagen ha att bjuda på? Vilka misstag kommer vi göra och vad kommer vi lära oss av det?
Det är nått som bara framtiden kan utvisa, och det får vi inte reda på förens imorgon när i vaknar och tar de första stegen på den nya dagen. Varje dag blir då till något nytt och spännande. Låt oss nu ta farväl av denna dagen och se fram emot morgondagen.

På återseeden!

Over and out!

Johanna


På väg mot nya tider. Kolla inte bakåt för att se allt du missat och alla misstag du gjort, se istället framåt och allt bra kan bara bli bättre



Från kvällens promenad:





Ny dag, nya möjligheter

Även denna morgon tog vi oss en cykeltur. Och precis som igår var det så otroligt skönt att komma ut och röra på sig. Får springa av sig och visa sina vårkänslor. Doris visar sina på ett riktigt valpsätt. Hon ska bara leka dragkamp med kopplet. Men, nja, det är inte speciellt populärt hos mig. Inte under tiden vi cyklar, men inte annars heller. Nog skrivit om det! Men nått som var nytt för dagen var att vi hörde tranorna med. Det är inte varje dag :)
När vi hade cyklat en bit möte vi en trevlig person Jag hade aldrig träffat henne eller inte ens sett henne innan, men hon pratade på som om vi kände varandra ( det är så trevligt med sådana människor som verkligen kan prata med alla!) Efteratt vi pratat ett tag fortsatt vi åt ett håll och hon åt det andra. Hon fick mig verkligen att komma på ännu bättre humör! Underbara människa!

Slog på stort idag och tog oss en cykelrunda på ungefär en timme. Så nu har jag en förhoppningvis en relativt trött hund jämte mig. Men när jag kommer hem igen vid halv fyra kommer hon vara lika pigg igen så då blir det att ta sig en riktigt långrunda :) Fast denna gången till fots

Får ta och dra mig tillbaka. Ska till körskolan idag igen och köra och boka om mina lektioner. Ska ta det mer in på varann. Och efter besöken där bär det av till Kinna och göra lite ärenden. Får ju inte skriva vad jag ska göra för en viss person. Hon tycker nämligen att det är privat, men det är det verkligen inte! Men men...

På återseende!

Over and out!

Johanna

Vårkänslor

Det finns mycket som tyder att våren är på väg nu. Inte bara på väg, utan faktiskt här med. Solen skiner som den inte har gjort sen i somras, fåglarna kvittrar, flyttfåglarna anländer, blommor ploppar upp här och var och sist men inte minns, vårkänslorna har kommit! Innan kunde man gå omkring och vara på bra humör. Visst men var glad och så, men man vissade det inte på samma sätt som en härlig vårdag. Man blir med andra ord helt spritt språgnade galen! Då skrattar man åt i princip allt man ser och hör, man känner sig så mycket snyggare och sist men inte minst, man börjar förbereda sig över inför sommaren. Man kollar på vår/sommarkläder och testar och ser om man kan ha nått från året innan.

Kan inget annat än att säga att idag måste det nästan varit sommar. Man kunde gå ut i solen och bara vara. Man frös inte alls. Solen var så varm, samtidigt som det kom kyliga vindar mot en.
Vilken också märktes när jag tog med Doris på årets första cyklentur tillsammans med mig. Det går inte att beskriva hur skönt det var. Nästan lika underbart som skogspromenaderna på morgonen ;) Trodde hon skulle ha glömt bort hur man gör. Men inte det. Hon sprang så fint gämte cyklen och höll sig där hon skulle.
Samtidigt som hon blir rastad får jag mig en liten motionsrunda. Idag bar det av till Strömma och hem igen. Men vem blev tröttast tro? Återigen fick jag ta mig en liten pustpaus för att kunna cykla igen. Men det gjorde mig ingenting. Bara bra, så Doris hinner med att göra sina behov och inte glömmer bort de.

Nu måste jag kila. Hinner inte med att berätta resten av dagen. Men det kommer ju en dag imon med.

På återseende!

Over and out!

Johanna


                                                                                           Underbara vår!


Min

Min lilla pappa har jag ju inte lagt upp något kort på! Inte bra gjort Johanna!


Nere i Belgien för 2,5 år sedan! :)

House

Nästa  och sista anhalt för mig idag blir vid tvn och ytteligare ett avsnitt av House.

För övrigt så saknar jag min pappa jättemycket, kom jag på för en liten stund sedan. Han kommer ju inte hem förrens på söndag morgon! Min kära lilla pappa, kom hem nu! <3


På återseende!

Over and out!

Johanna


Bild från en av de senare skogspromenaderna ikväll

Kan inte sluta

Jag kan verkligen inte sluta unna mig alla dessa underbara skogspromenader. Varje morgon är det samma sak. Att så fort komma utanför dören och ta det första andetaget gör mig verkligen på så bra humör. Det spelar ingen roll om det är skitkast väder eller om solen skiner. Det är det som får mig att vakna till liv, man andras in ny frisk luft och känner samtidigt hur det sprider sig snabbare än blixten i kroppen.
Dagens promenad spenderade både jag och Doris genom en långsam och stilsam promenad genom skogen som sakt. Precis som vanligt. Efter våran skogspromenad blev det även lite fotbollsspelande. Doris blir ju alldeles till sig när hon får syn på en boll. Det räker att bara komma utanför dörren så är hon som ett spjut mot bollen. Hon tröttnar aldrig på det heller. Man kan stå där i en evighet och bara skjuta och kasta och hon tycker det är lika kul varje gång. Medans jag kan stå där och efter en kvart och var nästan helt jäkla slut.

Lite bilder från skogspromenaden





Även lite bilder från "fotbollsträningen"



Hon är snabb som en blixt detta djur

Ska nu återgå till det jag höll på med innan!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Skola hemma?

Idag har det inte hänt mycket i mitt liv. Har spenderat dagen hemma med att plugga och göra saker och ting i mitt egna tempo. Känner att nu börjar det bli jobbigt med allt man ska göra i skolan. Så jag gör det hemma istället. Mycket lugnare och skönare.
Har därför gjort tre kapitel i Praktisk Marknadsföring B. Känner mig lite stolt. Men det var ju så mycket annat jag skulle hinna mer också. Som jag själv hade bestämt. Men när man sitter vid datorn och jobbar är det så otroligt lätt att slinka in på andra saker. Det börjar med att man sitter och pluggar en efter fem minuter då man tycker att det är tråkigt gör man nått men verkligen inte ska. Jag har tillexempel suttit och kollat på tex Tradera.se på saker jag skulle vilja ha. Har även blivigt att man läst andra bloggar. "Men det skulle jag ju inte göra!" säger man till sig själv. Men man lyssnar inte, man skiter i sitt eget bästa. Usch vad jobbigt!

Har även spelat fotboll med Doris ett par gånger ( Hon är ju bara för underbar denna hund!). Men ser verkligen hur hon fokuserar på vad som ska hända och vad hon ska göra. Minsta lilla rörelse och hon är med. Snacka om att vara på G  och även vilken bollkänsla :)

Nog om det. Nu ska jag fortsätta med mitt lilla skolarbete som jag så vanligt struntar i för tillfället och måste bara göra nått annat. *Suck på mig själv!*

På återseende!

Over and out!

Johanna


Visst finns det bekymmer med att blogga

Det finns alltid någon i ens bekantskapskrets som tycker att det rent av är idiotiskt att blogga, att det inte finns en enda bra sak i det ( jag vet, jag har skrivit om detta innan) . Att när man skriver blogg skriver man ner ALLT som händer i ens liv och att man inte har något som helst privatliv, men även att vem som helst kan läsa den. Så är det verkligen inte! Jag skriver inte ner allt jag har gjort på en dag. Det finns ingen som helst anledning till att göra det. Det är inte intressant! Vissa säger även att man inte har någon tid för det heller. Men jag har tid att skriva nästan hur mycket som hellst. Mitt schema är inte uppbokat 24 timmar om dygnet, vadenda dag, flera månader i rad.

Men så är det ju verkligen inte! Det finns ju folk som inte för fem öre är intresserade av vem det är som skriver, eller vad det handlar om. Utan bara läser för sakens skull. Och då även skiter fullständigt i vad som står i den och vem som skriver!

I min blogg skriver jag precis vad jag tycker och tänker om saker och ting ( eller nja, kanske inte riktigt allt), vad jag gör på dagarna ( men verkligen inte allt.  Inte precis att detta och detta har jag gjort idag utan mer det som kanske är lite mer att berätta om) men även mycket annat smått och gott. Både bra och dåliga saker.

Så nu ska jag göra andra saker som mina kära läsare inte har nått som helst intresse av att veta! ;)

På återseende!

Over and out!

Johanna

...

Jävlar!

Vissa dagar

Vissa dagar är det ett väldans liv, menas andra är det väldigt lugn, som om det inte fanns nått där alls.
Vissa dagar är det kullerbyttor dagarna i enda, medanas andra dagar är det bara någon enstaka spark då och då.
Vissa dagar känner jag mig större än största kvinnan i världen, medans andra dagar känner jag mig som en liten barnrumpa.
Vissa dagar är en dans på rosa moln, medans andra dagar är rena helveten.
Vissa dagar är jag på toppenhumör och jätteglad, menans andra dagar är jag på det värsta humör man kan tänka sig, hemsk, jättejobbig och otrolit gnällig.

Men vem har sagt att en kvinna ska vara perfekt under graviditetens 40 veckor?
Antagligen den som inte vet hur det är eller en man. Det är definitivt ingen dans på rosor.
Visst har vi alla olika sätt att bearbeta detta på, och även olika sätt att vara på. Men bara för det är ingen bättre än de andra, vi har som sagt bara olika sätt att vara.

Så till sist ; Alla gravida har något gemensamt, vi väntar alla på vårt största mirakel vi har åstadkommit tillsammans med vår älskling. Ta vara på varenda sekund, minut, timme, dag, vecka, månad och år. Det är mer värdefullt än du kan tänka dig!



Vecka 27+4


På återseende!

Over and out!

Johanna

Dagens farväl

Anledningen till att det inte blev nått inlägg igår var av två skäl. Det första var att jag var så trött och hade verkligen inte ork att sätta mig ner, koppla av och skriva ett par rader, och det andra skälet var att vi hade en mycket mysig middag hemma i stället. Pappa for nämligen till Belgien tidigare idag (kommer inte hem förrens näste söndag). Men nu så, nu när Melodifestivalen har tagit slut kände jag att det var dags att lägga in ett par rader.

Dagen har precis som vilken lördag som helst börjat med jobb ett par timmar. Efter jobbet var klar och jag var hemkommen hel och ren blev det mat i stora lass som gällde. Potatissoppa med broccoli och nybakat bröd med ost och gurka. Mycket smarrigt! :) Efter maten var nedsvald och allt undanplockat bar det av bort till Hägnet för att släppa Doris lös. Känns så mycket bättre att släppa henne lös där än ute på åkrarna ( Dels för att hon kommer ingenstans om hon skulle finna en hare och tycka att det är kul att springa efter, men också för man behöver inte behöver vara orolig över att hon ska bli på körd av någon bil eller nått ). Efter någon timme där, bar det av hemåt där mocking hos hästen stod som nästa punkt på listan. Snabbt och enkelt var det fixat.

Känner inte riktigt att jag har någon som helst lust att berätta vad som hände under tiden vi satt och väntade på att Melodifestivalen skulle dra igång.

Melodifestivalen var nått utan det extra idag. Tyckte för det mesta att många låtar lät precis likadant. I alla fall Måns Zelmerlöw och E.M.D´s låtar, men också att det fanns låtar som vågade sticka ut. Bland annat Carolin af Uggla och Malenas. Carolins låt var jag lite smårädd för. Tänk om den hade vunnit, vad hade resten av Europa tänkt om oss Svenskar då tro? Usch, vill inte ens fundera på det.
Men Malenas låt tyckte jag var riktigt skön. Gillar när det kommer låtar som inte är som alla andra. Som verkligen vågar sticka ut. Visst Carolins låt var sann Men det var i en klass försig! Nog skrivit om det.

Nu ska jag kila ut till de andra och kolla in filmen på fyran, Tillbaka till kärleken.

På återseende!

Over and out!

Johanna


Några bilder från min och Doris skogspromenad igår :)





Påväg för att åka pulka med Wilma och Doris


Bilder tagna tidigare idag. Just detta är i hägnet



Torsdag kväll

Inte trodde jag att det skulle komma såhär mycket snö. Nu ligger det kanske runt 10 cm på backen. Jag vill ju ha vår! Inte vinter åter en gång.

Har precis varit ute med Doris då vi passade på att ha lite snöbollskrig. Eller det var snarare jag som hade snöbollskrig med henne. Hon kan ju inte precis krama snöbollar och sedan kasta de på mig * skratt *. Hon är så otroligt söt när man gör nått hon gillar. Hon blir valp åter igen. Riktigt kul att ha en valp så fort man ska göra nått kul *ha ha*. Kastade snöbollar hela vägen ifrån stallet och hemåt. Passade på att göra min första riktigt snölycka på hur länge som helst. Tur att det satt kvar enda ut i fingertopparna. Hur hade det gått annars tro? :)

Emma har även fått igång glassmaskinen nu så den går på fulla varv nu. Ska ha klass klart när pappa kommer hem var det tänkt. Blir liten kvällfika då. Inte helt fel!

Ska kila, på återseende!

Over and out!

Johanna



Usch för denna snö!



Snölycktan jag gjorde precis när jag kom hem :)

Vart tog våren vägen?

Hela denna veckan kunde man tro att våren verkligen skulle vara på intåg. Solen sken och man kunde gå i bara en lite tjockare tröja och nästan ett måste var då att ha solglasögon på sig. Men vad har nu hänt? Nu faller den tunga snön ner och det är kallt ute. I stället för att bara gå i en tjockare tröja får man åter igen börja klä sig i varma kläder, mössa, halsduk och vantar. Jag som precis hade tagit fram alla mina vårjackor och till och med hade använt de några gånger. Men nu får man vänta åter igen på att det ska vara väder för det.
Usch, jag som var på så bra humör och jätteglad nu när våren var här. Visst jag är glad och så fortfarande, men inte på samma våglängd. Men men, hoppas på att det vänder snart igen.


Snön bara faller ner, våren då? Vad har hänt med den?

På återseende!

Over and out!

Johanna

Åter en lugn dag

Tänka sig att jag kom upp precis den tiden jag ville. Eller ville och ville, utan den tiden jag hade ställt klockan på. Först ringde klockan 0500 och sedan 0520. Uppe med tuppen med andra ord då. Tog då på mig kläder och vandrade bort till hästen med en helvild Doris :) Släppde då ut hästen i den kalla kyla ( den som var så varm och skönt igår. Och så hade det nu blivit -5,8 grader :( ) . Tog oss åd en liten promenad och vandrade senare hemåt.


Det var mörkt när jag gick upp



Väl hemma var det bara till att krypa ner i sängen igen och gå upp klockan nio i stället. Då det bär av mot körskolan igen. Underbart att ha så många lektioner under en och samma vecka!

Ska kila ut med Doris innan jag sticker.

På återseende!

Over and out!

Johanna


Bilden tagen i tisdags, 26+6.

Sista lektionen i skolan

Dagen började precis som alltid på onsdags morgonen. Klockan ringer, man sätter klockan på Snooze och kommer upp nio minuter senare. Jag försöker ta på mig kläderna samtidigt som jag blir attackerad av en halvgalen hund som bara längtar efter att få komma ut och springa av sig.
När kläderna väl är på och går ner för trappan är det någon som nästan rullar ner för trappan.
Väl ute blir det till att leka med kopplet och försöka att ha dragkamp. Men inga dragningar här med kopplet. Det förtjänar inget till.

Promenaden börjar med att enda andetag. Luften kommer in i lugnorna och sakta men säkert ut i korppen. Och man blir pigg som bara den. Vandringen påbörjas och hunden viftar på svansen och vill bara springa, springa som en vilde. Idag blir det inget "springa utan koppel". Hon måste nu börja vänja sig att bara gå i koppel. För strax får ingen hund vara lös (from den 1 april - 31 augusti) . Men vad spelar det för roll? Hon är alltid lika glad, bara för att komma ut! Denna underbara hund! Jag bara älskar dig! <3


Nu måste jag fortsätta med det jag håller på med. Har Praktiskt Marknadsföring B nu.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dagens rätt, pizzabullar

Mums med mat, ännu mera mums när det är nått extra gott. Efter våran långpromenad i dag tog vi oss an att göra pizzabullar jag och Wilma. Det var inte igår vi gjorde det kan jag ta och tala om. När degen hade jäst klart och det var dags att kavla ut de var det tvunget någon liten flicka som skulle vissa att hon hade bakat och började ta mjöl i hela ansiktet, vilket även smittade av sig till den större flickan. Väl utkavlad var det bara till att vräka på själva maten. Idag serverades pizzabullarna med tonfisk, ost, fin krossade tomater med basilika, skinka och champinjoner.  Precis lagom mycket.

Efter maten var det dags att skynda sig ut för att hinna med att rida innan det blev allt för mörkt. När hästen väl var sadlad och tränsad var de bara att sitta upp och vandra iväg. Ikväll var det lite småskönt att komma ut. Dels för att Emma var med men ( alltid trevligt med sällskap ) också för att hästen var lite extra sprallig idag! :)

Så nu sitter jag här precis inkommen och ska istället ge Doris hennes "goda" Priima (köttfärs liknande mat. Mycket rik på mineralar, vitaminer och protoin. Precis de hon behöver :) )och sedan ta oss en sväng ut i det kalla mörka kvällen.


Wilma penslar på ägget på bullarna som strax ska in i ugnen


Klara och ska nu stoppas in i munnen och ner i magen :)



På återseende!

Over and out!

Johanna

Ledig från skolan men inte från hemmets plikter

Att vara ledig från skolan är fantastiskt riktigt skönt. Men att man ska behöva gå upp som om det vore skola är inte lika populärt. Men plikten kallar till körskolan klockan 10 i morse så det vara bara till att gå upp redan klockan 0720. Väl på körningen gick det kanonbra. Visst var det lite småklurigt att backa runt ett hörn med efter tredje gången gick det som smort. Kände riktigt skönt att klara det utan några större problem!

Efter körskolan bar det av hemåt där maten förhoppningsvis skulle vara klar. Men när jag är nästan hemma ser jag en svart hund springa som en tok på åkern och en liten och en större tjej gå på vägen. Kunde det vara Emma och Wilma tro? Jodå det var det. Passade då på att ropa på Doris så hon skulle springa av sig lite. Så hon sprang som en leopard ( ha ha* ) bort till mig. Kollade då med Emma om maten var klar med det var den inte. Hon gick ju ut med hunden stället. Visst det var la bra det men jag hade ju hoppats på att maten skulle vara klar när jag kom hem. Var ju hungrigsom en tok! Då var det bara till att ställa sig och laga mat när man kom hem med Men det var inte så svårt. Idag serverades det makaroner med köttbullar eller kycklingkorv och kokta grönsaker.

När maten hade lagt sig tog vi på oss våra kläder och gick en långpromenad. Visste inte om Wilma skulle orka med att gå hela tiden så vi tog då med oss vagnen. Men i ställt för att åka när hon var trött och inte orkade gå med blev det istället så att hon åkte nästan hela tiden...


Hon är så stor i vagnen, men vad gjorde det en dag som denna? :)


Emma och Wilma på väg till Strömma, för att köpa ridhus kort och kolla på alla djuren :)


Passade på att en sista gång hoppa i dagens vattenpölar. Även Emma och Doris hjälper gärna till :)

Väl hemkomman och hela börjades förberedelserna inför dagens kvällsmat, pizzabullar. Det är enkelt att göra men tar dock ganska lång tid. Men nu är vi igång och bilder kommer senare.

Måste fortsätta med mitt och Wilmas lilla bak.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dags att ta farväl av dagen som varit och vandra in till sömnlandet

Det är skönt att ha studiedag imon. Ska allt få gjort allt jag har hemma. Bland annat ska jag göra klart Naturkunskapen ( lite om vad som händer med kroppen när den kommer i kontakt med doping), svenskan, öva inför Historiaprovet ( som är på fredag), göra pizzabullar, rida och återigen cykla med Doris. Men först av allt ska jag till körskolan åter igen. Det börjar närma sig nu! Snart är det min tur :) Ska vara konsentrerad till 1000. Har ju även lektion på torsdag.

Sängen ropar mitt namn. Det är dags, dags att fa farväl av dagen som varit. Vandra in i landet där alla drömmar är verklighet. Men först måste jag komma upp, få av mig kläderna och lägga mig till rätta och sluta mina ögon. Försöka komma bort så fort som möljigt. Jag vill se vad som är tänkt att hända denna natt. Är det nått som kanske till och med blir verklghet senare i livet. Det återstår att se. Nu börjar det bli bråttom. Jag måste skynda, skynda mig så inte porten slår ingen och jag inte hinner. Så nu avslutar jag mina rader med ett "Adjö"

På återssende!

Over and out!

Johanna



Snart är sommaren och de sköna ridturerna tillbaka!

Fördomar mot unga mödrar

Det är sak jag har försökt förstå mig på. Hur kan folk ha sådana fördomar mot människor de inte känner? Tex hur kan äldre mödrar ha sådana fördomar mor unga mödrar? Hur kan de ha sådana fördomar mot äldre mördar? Finns det någon ålder där man är bättre lämpad som mamma? Man är precis lika bra mamma i vilken ålder som helst enligt mig. Är men 16 eller 40 år är man precis lika bra lämpad. Ibland kan man känna att unga mödrar är inte redo att skaffa barn. De ska festa och vara vilda tills de blir 25 eller nått. Men alla är inte sådana. Vissa har ett partyliv fram tills de är kanske 18 år och sedan vill de ha familj och hus för då har de provat på allt som de ville.
Det jag ville ha sagt är, fördomar leder ingenstans alls!

En annan sak som jag har funderat på är varför ska man kolla så på en blivande mamma som går förbi med en stor mage? Är det nått som även där är fel? När jag ser en stor mage, visst kollar jag. Men det är inte för att jag tänker" Shiit ska hon ha barn? Hur ska hon klara av det? Hon ser ju ut att vara typ 17 år bara", utan jag tänker "Men gud vilken söt liten mage! En sådan vill jag med ha". Och nu när jag har en vet jag precis hur alla andra känner sig. Folk kollar, viskar till varandra och man vill bara gå fram och fråga om det ser ett problem på det de precis kollade på. Visst det låter elakt men jag blir bara så förbannade på att folk inte kan komma fram och fråga utan att de istället ska börja tissla och tassla.  Men det är upp till var och en helt enkelt.

Nu ska jag ta och lugna ner mig lite och se vad jag kan hitta på under tiden

På återseende!

Over and out!

Johanna


Sista lektionen börjar 1500

Måndagar är precis som söndagar. Fast i stället för att ligga i soffan och bara slappa befinner vi oss i skolan/jobbet och har en och annan lektion/arbetsuppgift som man ska klara av utan problem. Det är då man känner att "Varför är jag i skolan?" Man gör i stortsätt ingenting. Men nu i alla fall ska jag strax vandra iväg på in sista lektion som för dagen är Historia. Får se vad den har att bjuda på idag.

När bussen senare tar en nästan ända hem blir det att trampa på hem för att hinna rida innan det blir mörkt, göra klart uppgiften i Naturkunskap som ska vara inne på torsdag och självklart hinna med att göra en och annan sak med Doris. Ska allt försöka hinna med att borta tänderna på henne idag. Usch vad hon luktar i munnen! Får se om jag hinner med att klippa och fila klorna lite med.

Oj klockan är nu nästan tre, plikten kallar.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Söndagkväll

Det är nått speciellt med söndagar. De är verkligen en vilodag som man spenderar framför TV med massa dåliga filmer och andra dåliga program. I dagens TV tablå har det mest varit friidrott under den tiden man spenderat liggandes i soffan tillsammans med sin älskling och Doris som tvunget skulle vara med :) De måste jag starkt säga är det bästa med att helgen tar slut och det börjar om på nytt.

Utöver att bara ligga och slappat har vi tagit oss i kragen och fixat i ordning den gamla damen i stallet. Klippt av all hennes långa och jobbiga päls som hon annars kliar bort och ger sig själv sår. Förutom det har också hunden självklart fått vad hon ska ha i motionsspåren. Annars får men räkna med sönderbitna saker ( Men det har inte hänt några sådana skandaler ännu. Inte ens när hon var valp höll hon på med sådana saker. Vilken ängel ;) )

Strax är det dags för ett nytt avsnitt av Beck. Denna gång "Beck- den svaga länken". Får se vad man ska tycka om den efter att filmen är slut. Så nu tänkte jag med stadiga och förväntansfulla steg vandra ut till TV och se vad den har att erbjuda.

På återseende!

Over and out!


Johanna


Lördag eftermiddag

Har varit hemma ett par timmar nu och har hunnit med att rida och äta mat. Kanske inte låter som så mycket för världen med det är det. Tro mig! ;) Måste ju ha i mig mat nu för tiden. Under tiden jag var ute och reda hade jag en snäll pappa som tog med Doris ut på en liten runda. Blev nog inte så lång eftersom han nog är lite sjuk. Dessa klena män som de kallar sig ;) Blir till att ta en cykelrunda med Doris sedan kväll när Stefan kommer. Min älskling ska vara här hela veckan ut. Blir inte att han är här så ofta längre. Han känner att han måste vara hemma. Stackars min älskling, som känner sig tvingad att vara hemma! Elakt tycker jag!

Men i alla fall. Nu sitter jag här i min ensamhet och pratar lite allvar med Malou. Vi har det lite smått besväligt nu med ett par unga män som tror det är äldre och visare än vad de är. Och i mina ögon just nu med är ett par jävla idioter!

Jaja, skriver mer senare.




Längtar tills sommmaren och en härlig kväll med dessa flickor. Fr. v Sara, Malou, Jag och Therése


På återseende!

Over and out!

Johanna

Lördag, bloggstop men det struntar jag i

Trots att det är helg kan jag inte hålla mig ifrån att skriva ett par rader, ett par inlägg.

Det är lördag och trots att det varit svårt i veckan att stiga upp var det inga som helsta problem idag. Upp som en blixt, ta på sig och vandra bort till hästen med hunden. Klockan är inte mer än 0720. Vad är det med mig? Så lätt kan det ju inte vara, eller kan det det? Tydligen. 
Hästen är vid detta laget utsläppt och hunden är rastad. Vandrar hem igen för att få i mig en bit mat innan det bär av till jobbet. Under en halvtimme hinner jag äta, fixa mig , ta på mig och även ge Doris mat. När det är klart är det bara till att sätta sig på cyklen och börja trampa mot jobbet.

Det blåste kyilgt. Händerna blev snabbt frusna och bytte färg från hudfärg till vita aktiga. Jag fryser, men har inga vantar. Ju närmre jag kommer jobbet ju mer längtar jag in i värmen. Den värmen som ska få mina händer att vakna till liv, ge de tillbaka sin rosa aktiga färg. Jag känner samtidigt att det faller väldigt små regndroppar ner från hilmen. Det gör inte saken bättre. De landar på mina redan frusna händer och det blir efter ett tag genast mycket kallare. När detta händer är jag mitt i en brant nerförsbacke. alldeles intill jobbet. Äntligen, värme!

Regniga lördagar är inte att leka med!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Fredag

Denna dag har inte haft så mycket att bjuda på än så länge. Har varit ute med Doris i skogen och även spelat lite fotboll med henne. Vilken hon uppskattar till 1000 %. Hon är så liten till fotbollen om man jämför med andra hundar. Men ikväll bär det kanske av på kalas till Lukas. Får se om jag åker med. Ser ju dock lite konstig ut med mina ögon. Röda och svullna. Uscha! Men det har blivit bättre, det har det faktiskt.









På återseende!

Over and out!

Johanna

Helgen närmar sig med stormsteg

Fredag förmiddag och klockan är 1039. Och strax bär det ut på en liten ridtur. Känns skönt att komma ut hyfsat tidigt så man hinner man mycket annat man ska göra. Ikväll bär det av på kalas. Eller jag får se om jag åker. Har hänt något med mina ögon. För i natt när jag vaknade kunde jag knappt öppna de. De var igen varade. Kan nog kanske bero på att när jag skulle somna igår började det kila som jag vet inte vad! Jag blev ju tokig så jag var tvungen att klia tillbaka lite i alla fall. Men det blev inte så lite. Kliade och kliade tills ögonen var helt röda och svullna. Gick då upp och la i lite ögonsalva. Visst det hjälpte Men när jag vaknade i morse och skulle stänga av klockan så gick de knappt att öppna ögonen. Fick lite små panik då. Men det var bara till att tvätta ögonen och hälla i lite mera ögonsalva och hoppas på det bästa. Ser ju helt crazy ut i alla fall. Vågar ju knappt visa mig :P

Vissa djur har ju förövrig en lite konstig sovstil. Bland annat Doris. Av någon underlig annledning gillar hon att sova på rygg. Det ser ju inte allt för roligt ut.





Min lilla hund detta då :D Haha*

På återseende!

Over and out!

Johanna

Tidigt men ändå sent

Klockan är nu 2028 jag jag ska tro det eller ej vandra upp mot sängen. Har ju helt plötsligt fått det väldigt köringt på morgonen. Inte för att jag försover mig eller så, men jag orkar inte gå upp. Ett litet exempel. När klockan ringer och jag vakar tänker jag att "Jag går upp nästa gång klockan ringer". Men när väl de nio minuterna har gått säger jag återigen att "Nästa gång klockan ringer ska jag gå upp": Men det hjälper inte. Jag säger så i en timme i bland en och en halv. Jag är verkligen knasig.

Så nu blir det att helt enkelt vandra upp till sängen. Blir nog att  göra lite läxor och så med innan jag somnar. Alltid lika bra :)

Godnatt på er alla!

På återseende!

Over and out!

Ny dag, nya möjligheter

Ny dag betyder nya möjligheter. Denna dag har bjudit på körlektioner på bilskolan till ridlektioner med hästen. Allt har gott kanon.

På bilskola övade vi lite på dragläge bakar med olika svårighetsgrader och även att backa. Det går framåt kan jag säga. Mycket kul när man känner att det man gör blir lyckat. Efter det bar det av hemåt där det blev att först gå ut med Dorisen och sedan få i sig lite mat och därefter bege sig ut till hästen för att ta sig en runda i skogen och sedan öva på lite kavalettibommar. Vilket gick bättre än vad jag hade förväntat mig eftersom han har stått still i ett halv år på grund att två allvarliga skador. Efter ridturen var klar var det dags för mockning ocg därefter blev det till att fixa en ny hage. För de hagar vi har nu är så otroligt leriga. Så nu var det dags för en ny till honom. Hoppas det håller sig fri från lera ett tag.

Måste kila, ska ta in hästen och även hämta mat åt Doris. Blir nog även att lämna två brev som kom fel. Skulle bort till kusinen...

På återseende!

Over and out!

Johanna

Tre dagar, tre olika väder

I måndags var det till en början snöblandat regn som övergick till snö, igår var det regn precis hela dagen och idag är det strålande sol. Vad är det för fel? Eller kanske är det en liten ändring bara. Kanske är det våren som är på an tåg helt och håller nu. Det är ju trots allt 4:e mars.

Tog mig en ridtur innan. Gud vad underbart det var! Att komma ut när solen lyser, vinden susar i träden och man börjar se vårtecken. Jag har kommit på mig själv att jag tycker att allt är helt underbart. Jag älskar de underbara promenaderna med Doris, jag älskar de underbara ridturerna och mycket mer! Efter ridturen blev det en kortis med Doris. Ska om sisådär 30 minuter gå en riktigt lång promenad. Tog i alla fall lite bilder på min prinsessa som ser helt underbar ut nu. Pälsen glänser som diamanter och inte sådär halvdan som den vara för två månader sedan, hon är inte sådär äckligt smal som hon var innan då hon inte åt som hon skulle Nu är hon helt perfekt! Så här se hon ut idag. Kolla in så belåten hon ser ut att vara, så full av liv. :)




Väldigt suddiga jag vet. Man hon är ju bara för fin min Doris! :) <3

Näe nu ska jag se vad jag ska hitta på. Ska ju strax ta mig en långpromenad med Doris. Trots att det kommer gå relativt långsamt :P

På återseende!

Over and out!

Johanna

Behov

Som jag skrev igår är jag en slöaser av pengar. Fast i bland klara jag trots alla fina kläder, skor och andra saker jag vill ha, att även ha kvar några hundra kronor i månaden. Enbart för att jag skiter i att beställa det som jag SÅ gärna vill ha! Det är inte illa för att vara mig. Men nu börjar det bli jobbigt. Sitter och kollar på ett nytt regntäcke till hästen. Det han har nu är helt slut. Ingen impregnering kvar och även lite sönder. Så nu har jag lite svårt att bestämma mig för vad det ska bli för något. Har två olika att välja emellan.

Antingen detta:                                                                                      Eller detta:

 

Tycker båda är grymt snygga. Men faktiskt så lutar det åt att det blir det brunrandiga. För det är inte ofta hästar har täcken med lite med färg och mönster. Så det slutar nog med att jag beställer det brun gröna *hi hi* Slut på alla pengar, eller nja inte riktigt

På återseende!

Over and out!

Johanna

Dagens sista

Tänkte ta och avsluta denna dag med ett God natt och sov så skönt alla mina läsare.

Mamma har haft sina väninnor här idag. Ljusparty var det som stod på dagens lista. Det var rätt så trevlig att se vilka de var för några lustikurrar.  Trevligt var det i alla fall. Även om jag inte var med på själva ljuspartyt. Höll mig mest med mina egna små sysslor.

Men åter till det hela. Godnatt så hörs vi igen imorgon!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Regnet faller bara ner en dag som denna

Usch vilket väder vi har. Det går en dag med snö och slask och dagen efter faller regnet som spön i backen. Är det såhär våren ska välkommas i år? Det är nog det som de flesta undrar.

Tog mig en sväng bort till hästen när det regnade som mest. Passade då på att mocka och fixa inför kvällen. Tog dessutom in honom. Kände mig så elak om han skulle behöva vara ute enda tills klockan halv sju ikväll när det är sånt hemskt väder! Usch ana mig! Tog ett litet kort på min lilla blöta häst med.



På återseende!

Over and out!

Johanna

Jag har ett behov!

Pengarna rullade så fint in på kontot förra vecka. Men när man känner att "Jag har pengar!" då vill man i samma sekund göra sig av med de. Man sätter sig och kollar på kläder och skor till sommaren och undrar vad man ska köpa. Det är precis vad jag gjorde förra veckan. Jag beställde detta skrittäcket till hästen:



Dessa schabrakena:



Och detta stalltäcket:



Jag har ett behov, att så fort jag får pengar måste jag köpa nått till mig själv eller till någon annan. Det kan vara till hästen, till Doris, till Stefan eller till mig själv. Det händer även just nu att jag även handlar kläder till kommande saker. Jag klarar aldrig av att ha mina pengar kvar. Jag kan verkligen INTE spara. Jag vet inte hur man gör. Jag försöker men alltid går det åt helvete! När månaden börjar ta slut börjar jag genast att kolla vad jag ska köpa när jag får pengar. Hur kommer min ekonomi blir när jag blir äldre? Emma påstår att jag kommer att behöva vara med i Lyxfällan! Aldrig i livet att jag ska sjunka så lågt! Jag är trots allt börjat spara lite pengar. Men som sagt, väldigt lite!

På återseende!

Over and out for this time!

Johanna

Måndagkväll

Måndagkväll betyder första skoldagen för denna veckan är över och det är bara fyra kvar. Det andra betyder att det åter är dags för "Familjen Annorlunda". Äntligen! Har gått och väntat på det enda sedan förra veckan. Sju dagar har nu gått och ett nytt avsnitt börjar. Får se vad det har att bjuda på idag då. Bara nio minuter kvar nu.

På återseende!

Over and out!

Johanna

Helgen är förbi

Jag har fått en tendens att under mina helgen inte skriva ett ord. Men jag tycker det är rätt skönt. Inte hela tiden gå och tänka på att "Oj nu måste jag skynda mig, jag måste hinna skriva minst ett inlägg idag!" Men istället för att skriva kan jag göra de sakerna som jag har tänk, göra det i lugn och ro. Inte behöva höra min älskades röst
" Måste du sitta och skriva i din blogg jämt? Jag fattar inte varför du gör det?"
Typsikt killar ( som inte vet hur en blogg fungerar) att säga nått sånt. Kom igen då killar, ni som inte skriver,. Varför inte prova och se. Det är inte så himla farligt!

Men åter igen, i stället för att skriva blogg denna helgen har jag gjort en massa andra roliga saker.
Fredagen spenderade jag i sängen med min älskade och ett par riktigt bra filmer. Bland annat "The Red Baron" och "Hancock". Till filmerna hade vi massa gott. Godis och jordnötter fick det bli denna gången.

Lördagen var det åter igen jobb. Efter jobbet bar det ut på en underbar ridtur med Emma. Vilket väder det var! Solen sken som om våren var här nu.  Efter ridturen skyndade jag mig hemåt. Idag skulle det nämligen bära av till Ekan för lite trevligt sällskap bland annat.
Väl hemma fixar jag mig i ordning och går till bussen. När jag kommer till busshållplatsen och ska ta fram busskortet är det puts väck! Vart har det tagit vägen? Jag hade ju det förra fredagen hem från Göteborg. Kollade över allt men inget busskort funnet. Så vad fanns det att göra. En sak bara, gå hem igen. Jag hade ju sett framemot en kväll med "gänget" hemma hos Ekan. Men nej då!
Hemma blir det istället att äta otroligt god mat med familjen, fläskfilé och eller kycklingfiléer med hasselbackspotatis, sallad och kall sås. MUMMA! Och till detta blev det även Melodifestivalen. Mycket trevligt fick jag det i alla fall.

Söndagen var mycket lugn. Gick upp redan klockan 0720 och tog ut hästen och gick med hunden på en kylig morgon promenad. Men det var inte helt fel. Lika bra att vara uppe tidigt när det är söndag. När jag kommer in med hunden är det dags för Årets Vasalopp. Inte för att jag brukar kolla på det med i år tyckte jag att det kunde vara lite kul. För att i år skulle Anders Timell från Mixmegapols "Äntligen morgon" åka. Måste bara se hur han skulle klara det. Någon gång måste man ju kolla på det. Har även funderingar på att åka Tjejvasan någon gång nu med.
Efter Vasaloppet gick Wilma, Doris och jag ut. Wilma håller nämligen på att lära sig cykla. Så idag var det träning på cyklandet som gällde. Tog en lite paus från cykladet tog vi och gick upp till Sofia och Harley och lekte lite. Är också välkommen på fika och mera lek någon dag i veckan. Får se vilken dag vi ägnar det åt :) Runt tolv cyklade vi hem och tog lite mat. Det var rätt tomt i kistan vid detta laget.
När maten var uppäten och till rätta lagd blev det en  ridtur. Vilket kallt väder det var dessutom. Blåste riktigt kallt!
Han var helt underbar min lilla häst. Han får ju visserligen sina små ryck. Han vill ju inte skritta hela tiden. Han vill ju trava och galoppera som alla de andra hästarna hemma. Men det får han inte göra förens den 8:e mars.
Senare på kvällen fick vi trevligt sällskap. Erik och Anneli kommer då hem. Då är det dags att spela lite "Melodifestivalen 50 år". Riktigt kul vad det faktiskt. Efter en timmes spelande blir det till att kolla Beck.

En riktigt trevlig helg! Verkligen!

På återseende!

Over and out!

Johanna

RSS 2.0