Fredag, dagen innan helg

Veckorna rusar iväg som en klocka. Man börjar skolan på måndag och efter bara några timmars sömn är det redan fredag. Vad gör jag med mina veckor egentligen? Denna veckan har bestått av att göra ingenting, vara på Åby med hästen, ha husvisning, rida igång hästen, vara med Stefan, köpa blommor, ta körlektioner, funderat på vilka kläder jag ska beställa denna gången och sist med inte minst, plugga har jag också hunnit med. Glömde nästan bort att jag har hunnit avverka två filmer på min lilla lista, Bedtime Stories och Yesman. Två filmer jag verkligen kan rekommendera :)

Roserna jag köpte till Stefan igår :)


Ska kila nu, ska och köpta strö och foder till min lilla kuse

På återseende!

Over and out!

Johanna


Onsdag, en hektisk dag

Onsdagen var minst sagt hektisk. Först husvisnig. Och Bosse som sa att de skulle komma klockan 1630, de kom istället klockan 1515. Men vilken tur att både mamma och jag var hemma. Bosse tar med familjen in och visar runt de. Han vet ju som sagt var allt finns eftersom det är han som har ritat de. Man märker hur stålt han är över vårat hus. Det finns ju bara ett fåtal sådana. Och de kommer ursprungligen från vårt hus :) Efter ca 30 minuter är besöket klartoch de far iväg. Men det jobbiga ska precis börja. Jag vandrar då bort till hästen för att göra iordning honom inför det som förhoppningvis ska bli det sista veterinärbesöket på väldigt länge! Jag tar in honom och borstar och gör honom klar för att vid klockan fem lasta och åka iväg.

Klockan är fem och det är dags att åka. För den dit blir inte lång och Håjt är kolugn inne i transporten trots att han vet vad som är på gång. Väl framme blir det till att vänta på att komma in i röntgen ( vi skulle varit inne kl 1800 ) . Det som gör att det är stopp är att hästen där inne är väldigt velig och inte vill samarbeta för fem öre. Vilken krake, han vet nog med vad som försegår? Men när klockan är 1840 då är det våran tur. Jag kommer in med Håjt, denna gången behöver han inget lugnande. Han är ju så otroligt snäll där inne. Vi tar bilderna vi behöver. Fast denna gången blir det bara en. Fler än så behövde vi inte. Jag leder ut honom i boxen och går in och kollar bilderna. Innan var det ju en benflik som satt löst. Men denna gången var den borta. Kroppen hade tagit emot den och fixat allt. Så nu blir det ingen operation och inga med besök på väldigt länge. Veterinären sa att såret såg jättefint ut! Vad glad jag blir. Det var ju någon annan  som sa nått helt annat. Att det läkte fel och att det var tvunget att öppna och hålla på och greja. Men så fan heller! Idiot! Trodde hon att hon visste hur min häst skulle reagera eller? Nej, jag tror inte det! Men nu är jag glad att jag inte lyssnade på henne. Jag känner ju som sagt min häst och vet hur han ska hantras :)


Älskade häst! <3 :)


Det var min onsdag, och jag vet. Det är torsdag idag :P

På återseende!

Over and out!

Johanna

Tisdag, Go´ natt eller God natt?

Dagen började precis likt de andra tisdagarna. Klockan ringer klockan sju, man ligger kvar en eller kanske till och med två gånger till. Sedan blir det att i lite halvbråttom ta få på sig kläderna för att hinna ta den där underbara långa skogspromenaden med Doris innan det är dags att fara till skolan.
De är nått speciellt med att komma ut på morgonen. Jag kan bara inte hjälpa det. Men man känner sig lite små fri. Att få komma ut efter att ha varit borta i sömnens underliga värld. Andas in de där långa och behövliga långa andetagen för att piggna till. Samtidigt som man känner hur luften sakta men säkert sprider sig i kroppen.

Ville bara trycka in ett par sista meningar innan det åter igen bär av för min del till sömnensland.

Har hunnit med lite flera saker sedan jag skrev senast. Har bland annat städat klart mitt rum, eftersom vi ska ha husvisning i morgon. De flesta kanske tror att genom att ha en husvisning så ska man flytta. Men inte i detta fallet. Eftersom vårt hus är lite små "unikt" så ska det komma en familj hit i morgon och kolla på det. Vill man kanske bygga just ett sådant här hus och då kommer man till oss. För som sagt så är vi vad man kallar "visningshuset".

Liten skiss på hur huset ser ut:På återseende.

Over and out!

Johanna

Tisdag, giftemålet blir av! :)

Denna dag har garanterat varit årets största och kommer nog så förbli. Det är inte varje dag svenska prinsessan förlovar sig med sin prins! Detta är nått vi måste hålla efter och ta hand om. Tänka sig att Svenska prinsessan Viktoria till nästa försommar gifter sig med sin prins Daniel, hertig av Västergötland. Underbart!
Själv sitter jag och kollar i den nya H&M katalogen och funderar flitigt över vad jag ska beställa. Funderar på snygga skor och lite annat smått och gott. Men det är än bara funderingar ännu. På tal om att beställa så beställde jag en ny jacka till sommaren och även en baddräkt.

Denna snygga baddräkt! :)
BaddräktenOch jackan! :)

Ska nu återgå till mina funderingar.

På återseende!

Over and out!

JohannaEn bloggfri helg

Återkommer efter en helg utan bloggar. När man väl kommer bort från datorn och allt skrivande känner men en otroligt lättnad. Man slipper tänka på att man måste hinna skriva, folk inte läser och att man kommer tappa så många läsare. Men det kvittar faktiskt för min del. Visst är det kul att folk läser men, what ever? Men nu är jag tillbaka med friska fräscha tag.

Under dessa dagar jag inte har skrivit nått har jag hunnit med en hel del.

Fredags spenderades hela dagen i Göteborg med Cathrin. Som ni kanske kommer ihåg var vi inne på "Göteborgs Horses Show". Viken underbar liten tripp! Passade då på att köpa lite nya saker, bla sporrar, shabrak och hö nät till min lilla kuse. Lite uppfräschning sitter aldrig fel! :) Det blev lite annat smått och gott med. Fast i matväg. Det är ju inte billigt att handla på mässor precis. Vilka summor företagen borde tjäna! :O När klockan började närma sig åtta var det dags för oss att fara hemåt. Väl på bussen vad det lugnt. Men nått som väckte både min och Cathrines uppmärksamhet var en kille i sisådär 25 års ålders som helt utan förvarning började prata med en tjej som satt själv i sättet framför oss. Han visste inte vem hon var, och hon visste garanterat inte vem han var. Men han berättade att vi i Sverige är helkonstiga. Att man kan sitta själv på en buss och en bit ifrån en sitter en annan människa som med sitter själv. De pratar inte med varann, de kollar itne ens på varann. Han reagerade väldigt starkt på detta. Han tyckte det var jättekonstigt. Så det var därför han satt och pratade med henne. Efter en stund var det min tur att gå av bussen. Det var då en tjej vid namn Cathrin som var väldigt nervös. Hon var rädd att denna underliga kille skulle prata med henne också tillslut. Men nej då. Han ringde i stället ett telefonsamtal till någon kompis. Vilken tur du Cathrin! :)

Säg inget, dålig bildkvaitle jag vet!


Lördagen var det som vanligt jobb på morgonen och jag kommer hem har jag fått underbart sällskap. Med min älskade älskling har anlänt! Underbart! :) Det är det allra bästa när han kommer på besök. Vi hade mysigt hela dagen. Eller nja, jag fick ett litet raseriutbrått bara men det var ingen fara. Efter att jag fått i mig lite mat och även tagit mig en liten runda på min pålle var allt jättebra efteråt. Kvällen spenderade vi med familjen och Melidofestivalen och efter den var det även en liten filmstund innan sängen kallade.

Söndagen hade desstomer att bjuda på. Efter att frukosten var serverad bar det av ut i pulkabacken. Först var det bara Doris, Wilma och jag. Men efter middagen fick vi till och med med oss Stefan. Mycket mysigare! :) Fast det var nog jag och Wilma som hade de roligaste stunderna. Vi åkte ner och gick upp, åkte ner och gick upp. Så höll det på i ett par timmar. Wilma tvingade till och med ut Stefan på ett litet åk. Han tyckte ju dock inte att det var lika kul :P Men men.


 
Stefan och Doris                                                                              Wilma och Doris


           
Älskling! :)                                                                                                  Älskade Doris! <3

Det var i korthet min helg.

På återseende kära läsare!

Over and out!

Johanna

Onsdag, vad har dagen att bjuda på?

Onsdagmorgon, återigen kommer känslan om att inte orka gå upp ur sängen. Känslan och viljan att bara få ligga kvar i den varma och goa sängen. Speciellt när det är så många minusgrader ute. Men vad hände? Fick man ligga kvar? Nej, verkligen inte. "Det är skola Johanna och det vet du. Dags att kliva upp". Var det något i mitt huvud som sa. Så nu är det snart dags att gå ut i kylan igen för att vandra bort till bussen.

Självklart återkommer jag! Så så länge,

På återseende!

Over and out!

Johanna

Tisdag, åter en slapp dag

Det börjar ta på musklerna att gå upp varje morgon så här efter lovet. När klockan ringer vill man bara ligga kvar och  åter få somna om. Åter komma till sovlandet så fort som möjligt.  Men det går inte.Plikten kallar. Hunden hoppar på en och vill ut. Ut och springa av sig som en tok så som hon alltid gör :)

Vad har hänt? När man kommer till skolan börjar man dagen som vanligt med lektionen. Sedan när man ska ha de andra så är den antingen blivit inställd eller så är den frivillig. Vad händer? Visst vi går sista året och så, men i alla fall? Det känns lite knass att nästan varje dag få sluta ett par timmar tidigare.

Nu har jag i alla fall satt mig ner för att ta det lugnt och få i mig lite mat. Har hunnit äta två mackor och en kopp te. Dricker en till nu och även en kopp med "Varma koppenkyckling". Mycket gott. fast det lev lite för mycket vatten i varma koppen. Smakar mest vatten. Men ja ja, whatever.

Senare, snarare efter fyra, bär det av in till Kinna. Ska byta mitt fina armband jag fick av Stefan på alla hjärtans dag. Det var lite stort "/ Blir nog även en romantisk fika  på samma gång. Eller romantisk och romantisk. Vi får la se hur det blir me den saken på ett café ;) Sedan är det i alla fall av hem till mig. Där kan vi i alla fall ha det mycket mysigare!

På återseende!

Over and out!

Johanna

Igen

Åter ett nytt rekord. Hela 131 perosner. Johanna spricker nästan av glädje. Fast det finns ju vissa som tycker att blogga det är sån patatiskt. Men skulle de testa skulle de nog märka att det inte är så himla kontisgt. Att det efter ett tag är riktigt roligt.

Men nu måste jag kila. Ska in till Kinna. Men själv klart återkomemr jag! :)

På återseende!

Over and out!

Johanna

Nytt rekod!

Nytt rekod på bloggen! Inte så mycker för vissa med för mig! Hela 109 personer har varit inne och läst idag! :D Jihoo!


Tack hälsar en otroligt sprillig Johanna
Ge mig sommar och denna underbart flickunge!

Måndag morgon och livet leker. Eller?

Måndagmorgon och åter tillbaka i skolan efter ett litet härligt lov. Det känns att man går sista året nu måste jag bara påpeka Prov hit och prov dit. Men jag ska klara detta utan ett enda sned steg!

Morgonen bjöd som vanligt på en underbar skogspromenad. Och som vanligt efter att hästen var ute. Men denna dagen började inte som den alltid gör. Jag och Doris tog en av våra lite längre rundor. Släpper henne när vi kom in på den vackra skogsvägen. Hon springer iväg med svansen i luften och är jätteglad att få springa av sig efter en natts sömn. Och plötsligt hör man att hon hittat nått roligt att springa efter. I detta fallet är det ett rådjur. Man kan höra skallen och man vet vart hon håller hus. Det blir tyst. Helt knäpptyst. Vad har hon tagit vägen. "DDOOORRIIISS!" ropar jag. Och hoppas på att hon ska komma som hon alltid gör. Men icke sa Nicke, inte idag. Jag fortsätter och tänker att hon kommer. Hon hittar mig mycket bättre än vad jag hittar henne. Men när jag ska svänga in på en annan stig har hon inte kommit ännu. Jag börjar vid detta laget bli lite orolig. Vad har hon nu hittat för nått intressant? Åter igen ställer jag mig och ropar och även vissla. Hon kanske inte har hört mig. Men inte denna gången heller kommer hon. Jag vandrar då hemåt istället och ska testa lyckan på annat vis. När jag kommer hem tar jag cyklen och cyklar åt de håller där jag vet att hon brukar vara och leka när vi är ute. Men är hon där? Nopp. Jag stannar och testar att ropa en sista gång. Tyst en sekund. Jag hör henne nu! Äntligen!  Cyklar hemåt och honstår på vägen med svansen i högsta hugg och viftar på den som aldrig förr. "Doris" säger jag. " Har du haft det kul? Men du ska inte springa och leka med rådjur. De försår varken du eller de". Men hon fortsätter bara att vifta på sin lilla svans. Nu är det verkligen dags för oss att vandra hemåt. Vi ska ha i oss mat båda två och jag ska även hinna fixa mig inför skolan. Väl inne serveras det den vanliga maten. Priima till Doris och havre grynsgröt med lin och sesamfrön till mig. Mumsigt och nyttigt på samma gång! :)

Väl i skolan bjöd första lektionen på svenska prov. Det var inte det lättaste precis. Men kan ju alltid hoppas på det bästa att man blir godkänd i alla fall. Efter att provet var färdig skrivet bar det av ner för att äta en bit mat. Idag serverades korv med potatismos. Dugligt i alla fall. Till maten var det ett mycket trevligt samtal med Cathrin, Malin, Jennifer, Jocke och Mikkel (Kul att träffas efter detta lilla lovet :) ).

Senare ytterligare ett par lektioner innan man fick åka hem. Men nu sitter jag i allafall hör. Har fixat hos hästen och har även skott om honom. Det var på tiden ( han tappade en sko i går nämligen). Så nu ska jag vandra upp till mitt mysiga rum och läsa lite läxor som det så fint heter.

På återseende!

Over and out!

Johanna :)

Äntligen fotboll

Fick för en stund sen ett underbart samtal! Det var en av tränarna för Hyssna som ringde och berättade att det är forbollsträning imon! Gud vad jag har längtat! Det blir då styrketräning för fulla muggar. Sedan på onsdag blir det att ta sig några varv runt grusplanen!

Johanna har verkligen längtat till detta! :)13 år och pappa?

Visst kan man bli förälder tidigt. Men det finns en gräns när. Helst ska man ju vara byxmyndig och gått klart grundskolan. Och helst inte under. Visst det finns undantag. Jag läste en artikel på Aftonbladet precis om en kille som blev pappa när han var 13 år och hans flickvän var 15. Då frågade jag mig själv  :" Vad tänker man i en sådan situation?". Det står inte heller om de visste om nått, men hade de vetat nått vad hade de gjort åt saken? Men  det är sådant som händer. Alla kan inte vara perfekta.

Alla hjärtans dag kan i bland kännas lite för överdrivet Men vi kände i alla fall att vi skulle fira den lite grann. Jag lagade mat och även efterrätt. Idag serverade Dagen kock "Limemarinerade kycklingfileér med jordnötssås och ris". Till efterrätt serverades ugnsgrillade fruktsallad med hemmagjort vanilj glass. Mumsa! När maten var nersmällt tog vi och vandrade bort till hästarna för de att komma in med. Passade även då på att rasta de små liven :) Älskade fyrbent hundar! <3

När vi kommer in sätter vi på tv:n och kollar på "Bruce- den allsmäktige". Stefan satt och verkligen kollade på filmen hela kvällen. Medans jag la mig i soffan och efter om om om igen inte klarade av att hålla ögonen öppna, somnade jag som en stock. Stefan väcker mig när filmen är slut och vi vandrar upp till sängen. Jag lägger mig ned och ska bara "vila" lite, Men även där råkade jag somna. Det spelade ingen roll hur mycket Stefan tjatade på mig att jag skulle ta av mig kläderna. Jag bara sket i honom ( :P ). Så elak jag var. Han ville ju bara mitt bästa :) Men i alla fall. Jag somnade och klockan fyra vaknade jag och undrade varför kläderna fortfarande var på. Så kom jag på varför. Jag kastade av mig kläderna och somnade åter om.

Några timmar senare:
Solen lysser in så fin i fönstret tidigt på morgonen ( eller vid halv tio). Jag ligger med huvuder mot fönster och blir på så sätt väckt. Underbart med fint väder! Vänder mig om jag lägger mig för att krama om min älskling som ligger tät intill mig. Han får en puss på pannan på samma gång. Han vrider lite på sig och kände nog att han  fick en puss och en varm och go morgonkram. Jag kryper lite närmer och säger " God morgon älskling!". Det är det underbaraste som finns att vakna upp vid hans sida. Vi ligger kvar och kramas en stund och till slut går vi ner och äter. Ingen av oss orkade gå upp och göra frukost på sängen :P

Till slut orkar vi gå ut med hundarna. Det var dock inte så bråttom men de (Doris och Vissla var ju ute redan klockan kvar över sju :) ). Vi tar oss en underbar skogspromenad och bara går och går. Helt plötsligt är vi borta vid hästarna. Istället för att gå i kanten av hagen med massa is, bestämmer vi oss för att ta och åka skridskor ner. En ligger två ligger och tillslut allihopa. Vi viker oss av skratt. Stefans orsak att ramla var bara för att alla andra låg ner. Vilket betyder bara för att jag och hundarna låg ner. Trevlig promenad det där. Vi bestämmer oss för att gå hem vilket vi med gör. Sköt att ha varit ute och vara varit!

Nu sitter jag här i min lilla egna värld och ska strax vandra bort till hästarna med min underbara älskade Doris!

På återssende!

Over and out!

Johanna

Kalla lördag

Man kommer hem en fredag kväll och det första man ska göra är att ta med hundarna ut på en sväng i skogen. Vilken underbara känsla! Att äntligen kunna koppla av efter dags hårt arbete (A) Men den avslappnade känslan varar inte länge. Stefan kommer och även Ludde, Mikael och Öje. Det blev god middag (Färs med indisk kryddning och ris) med god dricka ( Eller nja, vatten för min del. Jobbar ju idag) Precis när maten är serverad och vi har börjat äta dyker två andra människor upp. Denna gången är det Ekan och Dennis. Nu blir det livat. Vi äter samtidigt som vi har väldigt roligt vid middagsbordet. Middagen återgår till ett samtal utan mat och dryck. Under tiden de sitter och bara pratar rusar jag och hundarna bort till stallet. Dags för hästarna att komma in. Man hör ett gnägg, man hör två gnägg. Hungriga börjar de med bli. De kommer in och slänger sig på maten. Så då var det klart. Bara rasta hundarna innan det är dags att gå in. 

 

När vi väl kommer in blir det gosdags för Visslas del. hon och Öje har det väldigt trevligt i afton. Vad kommer Karin säga om detta Öje lilla? :) Det tar inte lång stund inna det är dags för ytteligare ett avsnitt av "Hjälp". Ett program jag verkligen inte  tycker om. Dels få förstår jag inte det roliga i det och sen så är det nog inte min humor. Till detta serveras det godis och en massa chips. Och även Malou har kommit! :) Trevligt med lite kvinnligt sällskap bland alla dessa "män". Men det är ju tur att allt inte bara hänger på mig i det fallet. Sedan blir det de ena och det andra. Varav bland annat "Namnleken" . Vet inte riktigt hur det går. För vid detta laget är klockan redan halv ett. Och jag som ska jobba. Dags för mig att ta mig till sovlandet. Skönt med lite sömn. Kan ju tyckas att jag var trist denna kväll. Men jag var trött och sen så ska jag ju jobba. Då kan man ju inte vara vaken lika länge som alla andra.

 

 

Nu sitter jag på arbetet och ska strax sluta. Ska upp och köpa lite mat innan det stänger. I kväll ska Johanna återigen laga med. Då blir det kycklingspett med ris och jordnötssås. Låter ju inte alls fel! :)

Måste göra klart det sista nu med.

 

På återseende!

 

Over and out!

 

Johanna


Fikadags strax

Det är inte klockt vad tiden bara rusar iväg på veckorna. Nu är det redan fredag och så snart kommer det vara måndag igen ( och en massa prov börjar). Helgerna är nästan värst. Man vaknar som äter frukost sen är klockan redan 14 och man funderar på vad man ska laga för nått till lunch och sedan middag med. När med sedan har funderat klart då är klockan ännu mer. Så brukar i alla fall mina helger se ut. Eller nja, går jag upp extra tidigt blir det mycket att göra. Imon blir det en sådan dag. Jobbar ju och sen när jag kommer hem och har gjort lunchen blir det att finputsa innan de andra kommer hem. Hoppas de blir bra :)


Måste jobba och jobba lite till. Slutar ju inte förrens klockan 1700 :O

På återseende!

Over and out!

Johanna


Fredagen den 13:e, otur eller ej?

Det sägs att fredagen den 13: ska vara en oturs dag? Visst för vissa kan det mycket säkert vara det. Men vad har hänt mig hittils? Vad jag vet ingenting. Tur eller är det kanske så det ska var? Fast dagen är ju visseligen inte slut ännu. Det sägs ju även att när en svart katt springer över vägen ska man spotta tre gånger över höger axel annars blir det otur även där, samma sak om man går under en stege eller krossar en spegel ( 7 år dock om man krossr en stege! ) 

 
Igår när jag satt i soffan och åt min kvälls mat kom jag på en liten funderare:
De som har skillda föräldrar och kör med varannan vecka hos mamman och varannan vecka hos pappan är de medvetna om när barnt/barnen är över 12 år får de bestämma själv vart de vill bo? Jag tror inte att det är många som vet det. Eller jo, visst vet de om det, men berättar det nog inte det för sina barn. Just för att de vill att de ska ha varannan vecka. De tänker kanske inte på hur barnet vill ha det. De kanske känner någon stags stress över det eller nått liknande, just att behöva fara fram och tillbaka hela tiden. Men någon dag tex. lov så känner barnet att det kanske vill vara hos pappan, just för att det finns mer saker att göra och för att man kanske trivs där bättre där. Då ringer man till mamma och berättar vad man har tänkt att göra. Men samtidigt kanske man vet hur samtalet kommer låta. En massa gap, skrick och kanske till och med svordomar, om varför man just vill vara där när man egentligen ska vara hos henne. 
Jag känner igen detta så fruktansvärt bra. Inte för att mina föräldrar är skillda eller så men tro mig, jag vet! När jag är med om detta blir jag så fruktansvärt arg! Varför kan man inte bara säga "Okej, va bra att du ringde och sa detta!" Istället för att ge sitt barn en utskällning? Det är nått jag inte fattar. Eller är det så att föräldren kanske är rädd att barnet till slut ska vilja bo hos en bara? Men hallå! Det är inte dig det handlar om! Ge barnet en chans att för en gångs skull kunna bestämma nått själv. Det är inte du som flyttar fram och tillbaka hela tiden! Plus att det är ni som har besämt att ni vill gå skilda vägar. Det ska verkligen inte detta behöva gå ut över barnet/barnen! Tänk efter nu!

Ja men usch vilka problem det finns! Tur att man spliier det lite gran i alla fall.


Ja nu är det snart lunch för min del. Jag bärjar allt på att bli lite hungrig nu! JOHANNA VILL HA MAT,MAT och ännu mera mat!

På återseénde!

Over and out!

Johanna

Jobb, jobb och åter jobb

Känslan av att sitta här och jobba är ibland helt otrolig. Visa dagar är roligare än andra. Idag är det en helt okej arbetsdag. Trots att jag kom klockan tio istället för nio.

Slutar klockan sex idag då blir det att föskiktigt cykla hem. Hur kommer det gå? Det kommer var mörkt och halt på halv vägen. Hoppas jag inte åker i diket bara. Men det hoppas jag inte. Har ju både pannlampa och dessutom reflexväst. Man måste ju synas med. Speccielt när det är så mörkt ute.


Lunchen innan var underbart god. Inte bara för att jag har gjort den själv utan för den maten som det blev idag är alltid lika god. Enkel är den med att göra. Det är tiden i ugnen som är det jobbigaste, 45 minuter snarare! Men men, idag blir det till att laga tonfiskgryta med ris. Till efterrätt blir det antingen fruktsallad eller rostade päronhalvor. Vi får se avd vi känner för att tillaga.

Näe, jobbet kallar. Vissa har ju ett jobb att sköta! ;)

På återseénde!

Over and out!

Johanna

Torsdag, åter en arbetsdag

Även idag var det så otroligt jobbigt att gå upp. Klockan ringer tidigare än vanligt. Jag trycker på zoom. Måste ha lite mera sömn. Somnar om innan klockan nio minuter senare ringer. Då måste jag gå upp. Har en del att göra. Hundarna ska ut, hästarna lika så. Plus att de ska ha mat, även jag. Kommer bort till stallet och upptäcker att "Oj, stängde jag inte Ambras boxdörr? Tydligen inte" Maten jag har gjort i ordning är nästan uppäten. Hon måste ha hade en bra stund under natten där då :) Snabbar mig ut för att fixa iordning ny mat åt de. Kör även ut de i hagarna. "Skynda dig nu Johanna. Klockan tickar". Tänker jag. Slänger ut hästarna och rusar hemåt. Tar mig en sväng på åker innan vi går hemåt. Doris tar återigen sitt fartfylda lopp. Hon springer och åter bara srpinger. Otroligt hur mycker ork den underbara hunden har. Hennes dagliga rutin.

Kommer in och kastar i mig en portion yoggi med linfrön och två mackor med phiadelfiaost med gurka på. MUMS! Mätt blev jag, men hur länge håller det? Springer upp på rummet och fixar mig där. Kollar på klockan när jag är klar. Oj, nu har jag ju hela tio minuter till godo. Vad ska jag göra? Blir till att bara vara. Även det behövs när man är lite små stressad.
Går enr och börjar ta på mig . Kommer då på att jag måste ju ha passet med mig och det ligger ju uppe i min andra väska. Bara till att springa upp. När jag kommer ner igen hittar jag inte mina nycklar. Springer då upp en gång till och kollar. Men var de där? Nej, springer ner och kollar i väskan jag ska ha med mig. Och där, där ligger det! Oh, ilskan börjar lite smått rusa i kroppen. Stänger dörren efter mig och sätter mig på cyklen och tramapar iväg.
Jag hann med bussen precis som jag skulle.

Min första körlektion på bilskolan var förövrigt idag. Jag trodde jag skulle vara så nervös så jag skakade. Men icke se Nicke. Jag var kolugnt. Och det gick tack vare det hur bra som helst. Sven som min körlärare heter tyckte jag va jätteduktig. Nu blir det till att läsa i boken hemma och öva lite extra med mor och far när det kommer hem igen. Eller så tränar jag lite hemma själv. Har ju en bra "gårdsplan" hemma. Får se hur det blir med detta. Nästa lektion är nästa torsdag. Får se om det går lika bra då eller varför inte bättre? :)

På återseénde!

Over and out!

Johanan


Onsdagskväll, en litet bad tro?

Ny vecka och även då dags för en ny uppfräschning för Doirs del. Duschning och borstning stod på veckans lista. Skulle ju klippt klorna med. Men det tar vi nästa gång. Precis så sa jag ju förra veckan med. Detta går aldrig! Har även tagit in de andra störra fyrbenta djuren nu med. Det börjar på att bli jobbigt att gå bort dit nu. Emma kom hem! * ironi*

Fast hem kan de komma i vilket fall. Det börjar bli lite tråkigt att behöva göra allt själv. Handla, ut med hundar och hästar, städa, diska och ja alla andra sysslor som ska skötas. Fast jag vet ju hur det är. Har ju haft mig ett litet hushåll med. Men i alla fall.

Ska även ta mig ett underbart bad senare i afton tror jag med. Det lutar åt de håller faktiskt. Men först ska jag hämta med till vovvarna och ge mig själv lite foder * kurr i magen*.

Torsdags blir nog en nervös dag. Har ju min körning imon. Vad ska Sven säga tro? Usch vad du är kass? Näe det tror jag inte. Jag är ju ingen dålig bilförare precis :) Det återstår att se.


Måste dra mig tillbaka för stunden. Ska ju äta och hämta hundmat

På återseénde!

Over and out!

Johanna

Onsdagmorgon, underbara skogspromenader!

Klockan ringer, man trycker på Zoom och somnar om. Underbart, lite mer sömn. Men efter nio minuter ringer den igen och man ska då försöka dra sig upp. Klockan är inte mycket man hundarna de måste ut och Stefan måste till bussen. Jag går upp, trots att det tar emot (!), och går ut med hundarna. Det blir en liten kortis men så det i alla fall har fått göra sina behov innan jag har följe med Stefan till bussen.
Det är halt ute, mycket halt. Men det går. Vi går en sväng tillsannamns inna jag känner att "Näe, nu är det dags för mig att gå hem". Jag säger till Stefan att "Nu går jag hem". Han förstår. Vi ger varann ett antal pussar och kramas länge, under tiden yr snön runt oss. Det sista vi säger till varann är "Jag älskar dig!". Jag vänder och skyndar mig hem. Sängen lockar allt mer nu. Det är kallt och det blåser. Plus att det kommer snö ute med. Men jag måste ju ta ut hästarna med. Det tar emot allt mer nu. Men det går snabbt. De känner nog att jag vill in. Och vips så är de ute.

Äntligen! Hem ljuva hem! Hundarna blir alltid lika glada av att se en. Jag säger till de att nu igen är det sängdags. Vi kilar upp till sängen allihopa och Doris intar sin plats i sängen och Vissla på sin säng på golvet. Sova, sova , sova lite till! Det går fort att somna. Det är ju mörkt ute fortfarande.

Vaknar ett par timmar senare och pigg som en mört. Återigen blir det till att gå ut med hundarna. Skogen säger jag bara. Den underbara känslan av att komma ut i den friska luften. Kall och så ren. Man sätter ner fötterna och hör hur snön knackar under en. Då är det lagom kallt ute.
Är ute en rätt så lång stund. Det blev så kort tidigare i morse. Dessa underbara fyrbenta djur! Man blir alltid lika glad av de!


På återseende!

Over and out!

Johanna

Nu drar jag!

Dags att skynda, dags att fara.

Blir första att gå till bilskolan och sedan ta bussen in till Kinna. Där ska det handlas lite av varje. Ska även ta och besöka mormor lite med. Sedan blir det att äta middag med Stefan.


Nu måste jag gå!

Återseende!


Over and out!

Johanna


Måndag, första dagen på lovet

Det finns såna dagar då man bara vill vara hel själv, bara göra sånt som man tycker är kul. Men jag vill inte det längre. Jag vill att allt ska vara som vanligt. Alla ska vara hemma, och allt ska vara allmänt mysigt! Så som det alltid annars är.
För nu sitter jag här hemma helt själv. Eller inte riktigt, hundarna är ju visseligen hemma och katterna med. Men det är de ju alltid.

Har gjort mysigt för bara mig. Tänt en massa ljus och så och snart även en liten brasa. Gosa in mig i soffan med hundarna, och kolla på " Familjen Annorlunda" och en bit mat om en stund. Men vad för mat? Känner inte för nått alls, men jag måste äta! Dels för att jag är hungring och sen för att jag bara måste. Men jag får ta mig en riktig funderare.

Helgen har jag och Stefan spenderat med mycket god mat, både igår och i lördags. Även tagit oss ett underbart bad men en massa ljus även där (bilder kommer senare). Fick igår även besök av Victor med som var hem kommen från sin lilla spavistelse i Tyllesand. Låter bara så underbart! Åt då en bit mat och där på Johannas speciallare till äppelpaj. Underbart gott!


Nu ska jag röra på mig. Ska hämta lite ved och även ta in hästarna med.

På återseende!


Over and out!

Johanna

Äntligen!

Nu har äntligen min jacka kommit och öven Doris fina halsband. Återkmmer senare med hur resultatet blev :)


Lördag och hela huset för sig själv

När latheten börjar strömma in i kroppen och man verkligen inte har någon om helst lust till varken det ena eller det andra då känns inget värt. Man säger: Näe nu ska jag allt göra det! Men blir det av? Nej, man sjuter på det tills den dagen kommer då man bara måste klara av det. Det är ett bra exempel på hur jag i bland kan sköta min sysslor. Tex med Doris och Vissla Pissla. För en vecka sedan sa jag att " Näe nu måste jag göra i ordning Doris. Hon ser ju inte klock ut!" Men blev det av? Nej, precis som med andra viktiga saker sjöt jag på det. Men så äntligen i torsdags får man väl kalla det. Då fick jag tummen ur. Anledningen till att hon blev iordning då var för att hon tycker det är så roligt att va skitig. Tex att rulla sig i andra djurs bajs. Vilket hon så klart passade på att göra då! Hela halsen var brun och luktade verkligen hur illa som helst. Vissla som är den lite mer renlig hunden tycker så klart sånt är äckligt och kollade på Doris som om hon inte var riktigt klock. Men i alla fall. Doris ser ut som en liten gris vid detta laget och då tyckte hon nog att Vissla måste ha lite med. "Så nu sätter vi igång pch leker!" Det var precis så Doris tänte.

Vi närmar oss nu dörren och jag både ser och känner hur illa både hundarna luktar skit! Doris har nu kletat av sig på Visslas hals. "Doris och Vissla! När vi komemr in är det duschen som gäller för båda er!" Men ser verkligen lyckan i Doris ansikte hur glädjen sprider sig. Vatten är det bästa hon vet (  och där efter att rulla sig i baks! :P )

Efter att både hundarna är klara känner man hur doftenav först blöt hund sprider sig i lukten men övergår strax till hundschampoo! Underbara doft! :) Ytteligare en stund går och hundarna är nu torra. Dags för borsning för att få bort de sista basjdoften och annan skit. Varken Doris eller Vissla njuter av att bli borstade. Speciellt inte Doris när vi tar bakbenen. Dags att du vänjer dig lilla stumpan! :) Vilken underbart go päls ni har fått nu mina underbara hundar! :) Det känns som samhet för att beskriva hur den känns :P


Idag är det lördag som som vanligt innebär det jobb och åter jobb. Klockan åtta i morse åkte restan av familjen till våran stuga i Trysil för att åka skidor. Men jag stannade hemma. Anledningen är för att jag har en hästräkning att betala. Plus att pappa gav mig onsdags en intensivkurs på bilskolan. Johanna bockar och niger. Nu ska det bli körkort för hela slanten! Men en skidresa blir det kanska av i alla fall. En lång weekend till Trysil eller Hemsedal. Johanna bara älskar sin pappa! <3

Så nu är det till att fixa ochdona hemma. Får se vad jag kommer på att göra. Har ju visseligen en liten lista hemma som jag ska klara av! Det börjas redan klockan två idag.

Återkommer!

Over and out!

Johanna

Oj, glömde

Glömde ju lägga in en bild på min nya jacka som jag beställt. I just love it! Så här ser den ut :)
Så där ja, nu var även kvällsturen med hundarna avklarad. Det blev mycket mer spring ikväll, kan det vara på grund av att det är snö ute och att både hundarna älskar snö? Jag tror det ;)

Näe, nu ska jag ta mig en liten varmdusch och sedan bär det av till sängen med Doris och sedan till Sovlandet :)

Tack för ikväll!

Over and out!

Johanna

Det händer igen!

Jag ser det snöa, jag ser det snöa. Det var väl roligt, HURRA!

Tänk att man skulle få se snö i Sverige en gång tilldetta året. Det kunde man aldrig ana faktiskt! Det snöar men det är ju inte mycket. Det har kommit ett vitt lager över backen i alla fall. Undrar hur det kommer se ut imon när man ska gå ut till bussen?  Inte allt för mycket hoppas jag.
Posten måste ju komma fram i alla fall. Vill ju ha min nya jacka! Och även kunna hämta Doris nya halsband. Ett babyblått med diamanter på. Hon kommer verkligen klä i det :D

Tack för mig!

Over and out!

Johanna

Hemma igen

Hem ljuva hem det är det jag säger!

Som jag berättade förut skulle jag till trafikskolan idag. Men när jag väl kom dit så var det ingen där. Förmodligen var de på lunch. Slö som jag  är så orkade jag inte vänta i 30 minuter på att de skulle komma. Men jag ska återkomma imon bestämde jag mig för. Gick då i stället och tog ut mina och Cathrins biljetter till den 20:e! Kändes underbart att ha de i händerna! :) ÄNTLIGEN! Sedan bar det av hemåt där jag sitter nu. Har hunnit gå ut med mina två älskade små hundar och även lagat mat. Snart bär det av bort till stallet och fixa hos hästakracken med :)

Känner för att sticka nått nu med. Får se vad jag hinner med ikväll när jag sitter och inte har nått att göra. Elelr vad man nu ska säga

Återkommer

Over and out!

Johanna                      

Älskade lilla syster yster! <3

God middag!

Klockan ringer, man vill verklige inte gå upp. Inte den personen som ligger hämte en heller. Det enda som kommer ur hans mun är: Ja snart! Det hör man varje gång men säger till hono efter att klockan har ringet, Ja snart! Men vill han inte lyssna på mig tänker jag itne fotsätta tjata. Det är han som ska till jobbet, inte jag :P Haha* Elaka Johanna!

Satt och funderade lite över allt möjligt innan. Och kom då och tänka på nått underligt. Det finns personen som låter sina barn klara av och sköta sina egna handlingar utan att de tjatar på de. Och så finns det ju de som inte tror att deras barn vet och klarar av nått. Tex när det gäller körkort. Är man tex 20 år, har nära till jobb med bra busskommunikation och dessutom har så underbara kompisar som har körkort varför ska man då ha det? Visst det är bra och så men om man känner att man inte behöver ha det, varför i hela friden ska man då behöva höra tit som tät: "Hur går det med kökortet?!". 
Hade personen varit i behov av ett då hade han fått den samma dag ha fyllt 18, men i detta fall så är personen inte i så himla stort behov av det. Visst han är snart klar och så men det är enbart för han precis som jag har hört tit som tät "Hur går det med körkortet?" 
Det gör dessutom mig på väldigt dåligt humör. Kan personen inte få klara av sina handlingar på egen hand? Han är ju för sjutsinen 20 år! Ellerär det bara för den som tjatar skäms över att peronen i fråga är 20 år och inte har nått? Det återstår att se.

Det var mina funderingar för tillfället.

Nu ska jag dra till körskolan och boka lite tider. Jag har ju inte någon som tjatar på mig så jag gör allt i min egen takt! Känns så unerbart att mina föräldrar tror på mig! :)

Over and out!

Johanna

Time efter bananasplitt

Det blev allt bananasplit för min del innan. Jag vet, inte nyttigt. Men jäkligt gott! :P Men måste få skämma bort sig själv lite i bland i alla fall :) 

Tog på oss våra saker och vandrade ner mot MM. Precis när vi gick utanför dörren ringer min kära lilla far. Han kom med en glad överraskning. I julklapp fick jag ett körkort, eller ja, lektioner i alla fall. 10 stycken då. Men nu ringde han och sa att han hade gett mig en intensiv kurs istället! Ska dit imon och förhoppningsvis tar man den första lektionen nu i veckan. Johanna länktarsom en tok! :)

Men men, nu måste jag sova. Är jättetrött !:)

Natti natti

Johanna


Efterskolan time

Vilken raflande spännign det var innan. Det va 39-41. Sedan en boll i korgen. Utjämnat till 41-41. Ojojoj, jag och Malin var allt lite nervösa för hur det skulle gå. Vem vinner och vem försvinner? Domarna blåser. Det är foul. Pubilken börjar både jubla och bua. Vad händer? Det är lagfoul. Dt blir tvp straffar. Det är spänning på hög nivå detta. Hon kastar och den första gick inte i. Hon får bollen igen och kastar åter en gång. Går det i? Jaaa det gör den. Vilken lycka för henne. Under tiden hon har kastat har hon haft en hård press på sig. Både från laget och från det andra lagets hejaklack som har står och pressar henne till max verkligen. Detta var från näst sista gruppspelet för dagen till Skol-SM i basket. Mark tjejerna vann sina två första men den tredje vet jag inte ännu. Den började när jag gick hem.

Sitter som skt hemma hos Stefan nu och väntar på att klockan ska ticka lite fortare. Vill att Stefan ska komma hem. Jag saknar min lilla älskling. Det ver ju senast i går morse jag såg honom (Lilla gubben )

Men men, ikväll händer det nog inte så mycket. Finns inte så mycke att göra här. Funderar på om vi ska laga nått gott till oss själva. Nått som banan med smällt cholkad och glass. Eller varför inte bananasplit? :P Det återstår att se vilket det blir.

Näe nu ska jag äta min lilla macka och dricka mitt lilla te. Ha det bra!  :)


Over and out!

Johanna

Tisdagmorgon, Daniel dag

Detta är den enda dagen i veckan då vi har en och samma lärare hela dagen. Tisdagar är lika med Daniledag och även lite slappis faktiskt :) Får se vad han har att bjuda på idag.

Idag blir det även till att sova med Stefan. Ska se vad vi kan hitta på idag. Nått utöver det vanliga känner jag för. Men vad är då frågan? Inte kolla på film, inte bada, itne kolla på tv, när nått annat. Men jag kommer ju bara inte på nått. Men dagen har ju som sakt bara börjat. Finns flera timmar att komma på nått :) Eller fram till 1645... Det får bli dagen uppdrag!

Bort bra, men hemma bäst!

Over and out!

Johanna

Måndagkväll, filmdags

Eftermidagen är nu slut och kvällen har stigit på. Fort har det gått med. Har inte hunnit med så mycket jag trodde i alla fall. Men nästan :) Hundarna är alltid lika glada när jag kom hem. Känns så skönt när man kommer hem och man känner sig verkligen så efterlängtad. I just love it!

Just nu har jag slått mig ner och har det bara skönt. Kollar även på " What happend in Vegas". Har inte hunnit kolla så mycket ännu, men den verkar rätt okej faktiskt :)

Skolan idag har förövrigt varit kanon. Dagen började med svenska. Gjorde ett litet papper med och sedan fick vi sluta. Den efterlängtade lunchen var kommen. Idag serverades köttfärssås med spagetti. Fast i mitt fal blev det den vegitariska menyn, tomatsås med spagetti. Mycket gott även detta :) Sedan bar det som sakt av till Kinna, och sedan tillbaka till skolan. Då återstod bara Naturkunskapen och Historia.  En mycket lugn dag måste jag säga.

Ska vi se om vi kan hitta ett bra sätt att avsluta detta på. Ett ordspråk kanske?

För varje 60 sekund av liska förlorar du 60 sekunder av lycka

Johanna


Måndag, dagen då man verkligen inte vill gå upp!

Måndagmorgon är det samma visa. Man vaknar, känner verkligen att  "Näe idag vill jag bara inte gå upp. Ligga kvar i sängen och bara ha det allmänt skönt!" Men icka sa Nicke. Skolan kallar på en, det är ju som sakt ens framtid vi snackar om...

Dagen har gått förbi 12 så nu är det eftermiddag. Har under dessa få timmar i skolan hunnit ha en lektion, äta lunch, åka till Kinna och tagit lite prover och även skrivit in mig. Jag vet, lite sent. Men det har ju varit som det har med detta. Sitter nu och ska strax kila iväg på ytteligare en lektion, Naturkunskap. Sedan återstår det bara en lektion. Då blir det Historia. Klockan 1615 bär det av hemåt. Hundarna väntar ju på mig :P Och dessutom hästakracken :P

Återkommer kanske senare

Over and out!

Johanna

Söndag, dagen efter grannpartyt

Gårdagen var mig allt en upplevelse. Inte varje dag man har ett sånt litet kalas fast endå så stort!

När vi kom fram till grannen var det dags för mat med en gång. Vi stod för den underbara maten och grannen fick då stå för resten, eller bara det vi åt och drack med. Ett gammalt hus med gamla föremål. Det kändes verkligen som om man var någonstans där man aldrig varit innan. Visst detta var inte första gången jag åt hos honom men det är alltid lika spännande att komma dit, få sig en matbit eller bara en liten fika. Som ett litet äventyr. Åter till ämnet :) När maten var serverad och till och med uppäten bar det av till tv:n för min del. Hade lovat Wilma att vi skulle kolla på "Skönheten och Odjuret" vilket det även blev. En riktig gammal goding måste jag säga! :) De andra fortsatte med sitt prat ute i köket.  Filmen hade hållt på i 30 minuter innan det var dags för en liten fika. Så här på maten? Nja, eller jo. En liten bulle kan allt slinka ner i min fulla mage :)

När filmen var slut och Skönheten hade fått sitt Odjur blev det dags för efterrätt. Glass med varm hjortron sylt/strössel. Muma, vilka måltider! De börjar ända grejor där ute med. Man börjar höra att mamma är på kanonhumör, skrattar och pratar som bara den. Kan det vara varmgroggen som gjort sitt redan? :) Troligen

In på småtimmarna får Wilma för sig att vi ska ha en dansuppvisning. Snäll som jag är går jag med  på det. Vi gör det vi skulle, dock med lite nya saker Wilma kommer på under tiden. När vi är klara ska hon ha upp alla de andra med. Hon lyckas. Alla står i en ring och skrattar. Mamma är värst återigen. Hon skrattar så hon gråter, fast det gör alla de andra med. Inte så konstigt kanske? Wilma den sluga lilla filuren har ju till och med fått upp Lars till att dansa. Visst han är lite rund under fötterna men vad gör det. Han går med på det i alla fall, det är ju huvudsaken :) Vi dansar tills vi blir trötta. Då bestämmer Wilma återigen att vi ska kolla på en film, denna gången blev det Tarzan. Vi hinner i princip bara kolla lite gran på den inna Wilma frågar om vi inte kan gå hem. Jag känner efter, jo jag är sugen på att bara slänga mig i sängen och somna bland alla kuddar och min älskade. Mamma, Wilma, Stefan ( som förövrigt blev rätt så dragen hade ju redan tagit sig en och annan power nape) och jag tar våra sler och går. Pappa stannar kvar. Undra när han kommer hem egentligen. Vi hinner knappt ta av oss innan vi somnar. Även om jag inte hade druckit nått så var jag nog tröttast. Hade ju faktiskt jobbat hela dagen... Time too sleep? Oja!

Det vissade sig att pappa och Lars hade hållt igång hela natten. Han var nog inte hemma förens klockan 6 eller senare på natten. Ojojoj, hur mycket hann de dricka under tiden tro? :)

Jaja, det var allt från gårdagen. Idag har det inte hänt så ycket här. Varit ute med hundarna ett flertal gånger. Fixatr coh donat med hästen också. Om en och en halv timme bär det av till busssen. Ska se om Stefan kommer.

Återkommer, over and out!

Johanna


RSS 2.0