Lördag, utekväll hos grannen

Lördags morgon betyder jobb. Det finns inte tid att sova när man har arbete att göra. Hurtiga Johanna är uppe med tuppen på en lördag :)

Gårdagen blev kanon. Kanske inte så mysig som jag hade hoppades på. Men glad är jag i alla fall. Eftersom min kära lilla mor var ute med sina vänninor i Göteborg, (där det blev bio och ett resturang besök för hennes del, lite småavis! ) blev det hemmakväll med restan av familjen. Innan det var dags för middagen var jag bara tvungen att sätta på Changeling. Den senaste filmen med Angelina Jolie. Det är ett måste för filmälskare att kolla på. Blev en av mina nya favoriter faktiskt. Sedan var det dags för den sena middag med ack så god! Det blev barkis med inbakade champinjoner, köttfärs, kyckling och i min del räkor, samt en underbar sallad. Riktigt smaskigt faktiskt. Till det blev det att kolla på "Let´s Dance", och vid reklamavbrotten även lite "På Spåret". Min kväll i korthet.

Lördagskvällen ska idag spenderas hos grannen. Det blir god middag med god dricka förhoppningsvis ;) När maten är avslutad och bortplockad fortsätter kvällen på glasverandan. För herrarnas det blir det till en liten tävling. Eftersom det ska drickas öl i mängder gissar jag på och även en och annan varmgrogg kan det bli en otroligt rolig kväll. Grannen är inte i minsta laget och klarar ju mycket mer än vad pappa och Stefan gör. Med det kommer de skita i. Pappa ska klara av lika mycket som Lars, men det slutar alltid med att Lars vinner väldigt överlägset :) Får se hur det går för Stefan då. Det är hans första verandakväll. Men är mycket medveten om vad detta handlar om :)

I somras när vi hade den sista verandakvällen blev det så att Lars fick leda pappa hem. Men det höll sig inte på vägen. Det gick mest och pratade med varann i dicket. Fast visst, det var på vägen med. En mycket rolig syn :)
Blir väl att denna gång är det Stefan och pappa som får hålla om varann denna gång :) Killar kilalr :P


Over and out!

Johanna

Fredag, dagen innan helg

Veckorna rusar bara iväg nu. Man börjar på måndag morgon då det är dags för skolan sedan ett ögonblick senare är det plötsligt fredag. Vad gör vi med tiden egentligen?

Vaknade klockan 0520 även idag. Gick då ut med hunden och bort till hästen. Känsla av frisk luft när man kommer ut så här tidigt på morongon är underbart. Man drar in några långa andetag och känner hur luften sprider sig i kroppen och man efter ett tag blir piggare.

Efter att hästen är ute och fått mat blir det en liten sväng i skogen med Doris. Väl uppe i skogen släpper jag henne. Man ser lyckan av att få springa av sig efter natten med massa sömn. Avståndet mellan mig och Doris blir allt större. Till en början är hon precis runt mina fötter, efter någon minut är hon borta. Hon kommer tillbaka, viftar på svansen och jag vet vad det är dags för. "Pinnkastning", säger jag. Hon viftar på svansen som bara hon kan. Jag ser återigen lyckan hos henne. Jag hittar en lämnplig pinne och kastar iväg den och hon hämtar den. Kastar upp den till sig själv och springer i förväg för att leka lite själv. Jag kommer ikapp henne och är redan klar med sin pinne. Den ser man bara ligga i småbitar. Vi närmar oss huset. Dags för kopplet. Vi går in tillsammans och det blir mat för oss båda. Priimafoder till Doris och havregrysnsgröt med sesam och linfrön till mig. Precis som det alltid har varit :)

Har även bestämt med Cathrin att den 20:e åker vi in till Göteborg och spenderar hela dagen på Svenska Mässan och på Göteborgs Horse Show. Det kommer bli kanonkul! Var längesedan vi hittade på nått. Kanske blir en sväng i stan med. Vi får se vad dagen har att bjuda på.




   

Kära lilla syster yster, Wilma, Stora syster Johanna och älskade Doris 22 mars-08




On en stund så kommer Stefan hit. Efter att han varit och hjälpt Mikael med en stor balk eller vad det nu var. Då ska vi ha myspys kväll. Vi ska äta gott med pappa, Emma och Wilma, även ta ett underbart bad i jacuzzin, mysa och kolla på någon bra film eller kanske två, vi får se <3  Massa kärlek!

Over and out!

Johanna


Torsdag, en jobbig morgon

Torsdag och fredag ser alltid likadan ut. Känslan att stiga upp är otroligt jobbig.

Jag vill inte, men jag känner att jag måste. Redan när klockan ringer kommer känslan. Kollar på klockan och den är 0520. Inte än, lite till bara. Somnar om och klockan ringer nio minuter senare. Även denna gång känner jag att jag inte har någon som helst lust att gå upp. Sätter klockan på Zoom och ligger och kollar upp i taket som tidigt som jag ligger och gosar med Doris.  Samtidigt hör jag att det är någon mer som är uppe. Det är pappa. Han kommer in i mitt rum och frågar om jag är vaken. "Ja", svarara jag. Nu känner jag att jag bara måste gå upp. Försöker ta på mig kläderna men det är svårt. Kommer knappt upp ur sängen. Doris vill bara leka. Varför just nu? Det är ju bara morgon ännu. Denna lilla filurhund. Jag bara älskar dig! Till sist blir det till att putta ner henne ur sängen. Och efter några få sekunder har jag kläderna på mig. Då återstår det bara att komma ut med.

När hästen är ute och jag är på väg hem släpper jag Doris fri. Hon springer ut på isen som är där vi går. Hon springer upp emot skogen och tror vi ska åt det hållet. Inte denna gången. Jag fortsätter att gå framåt och Doris kommer springande efter mig. Hon hoppar, tänker inte på att det är is där vi går, och landar på isen men lägger sig ner likafort. Hon glider med snabb fart ner mot diket. Men hinner precis att stanna innan hon når diket. Man kan jämföra henne med Bambi på hal is. Fast i detta fallet, Doris på hal is.

Lite uppdatering från min sida. Återkommer men  när?

Over and out!

Johanna



Underbara skogspromenader!

Dessa underbara skogspromenader! Jag bara älskar de! Idag har jag endast hunnit med två sådana.
I morse när jag var på väg hem från hästen tog vi oss en runda i skogan, Dorisen och jag. Doris blir helt till sig och springer fram ett par hundra meter. Vänder kommer tillbaka till mig och viftar på svansen som ett soll, och kollar på mig med sina stora bruna hund ögon. Jag vet allt var hon tänker. Ja, Doris, vi ska kasta pinne. Hittar en som känns lämplig. Kastar och hon springer efter allt hon bara kan. Kommer tillbaka, även nu viftar hon på svansen som ett soll. Kastar upp pinnen till sig själv och tittar sedan på mig igen. Det blir ett par kast till. Sedan hittar hon nått annat som var lite roligare att göra än kasta pinne.

När man väl är ute i skogen och går kan man bara gå, men vet inte hur länge man är ute. Allt är bara så skönt. Man kan släppa allt för stunden. Bara vara.

För övrigt så har vi haft Doris i ett år och en dag i dag:) <3 Underbart stunder! Vilka tider! :)








Over and out!

Johanna

Tisdag morgon, prov

God morgon!

Tisdag morgon börjar med ett prov. Idag blir det Export och Import. Undra hur det kommer gå tro. Förhoppningsvis kommer det gå vägen :) Har ju pluggat som en liten tok nu :)

För övrigt så precis innan jag skulle cykla till bussen och gick ut med Dorisen visade det sig att det var jaktprov ovan för huset ( va bra att men får reda på det med!) . Vilken tur att jag inte släppte henne. Hon hade utan problem sprungit med den andra hunden. Oj va kul skulle hon tyckt :) Lilla underbara hund!

Men måste kila nu. Har ju ett prov att göra!

Over and out!

Johanna

60 års kalas, dagens upplevelse

Hej!

Ännu en lördag som man börjar med att spendera på jobbet. Inte så mycket att göra faktiskt. Ganska så skönt måste jag säga.

Senare idag blir det till att åka på 60 års kalas med mor, Emma, Stefan och Wilma.  Undra hur detta kommer sluta. Det är nämligen placering oh Stefan ska sitta gämte någon han inte ens känner. Jag ska allt ta hans plats. Vem vet, det kanske till och med ska komma en kändis. Och Det är nått jag ser fram emot ;) Men det återstår som sakt att se.


Nu får jag ta och fortsätta med mitt. Kanske kommer tillbaka...


Over and out!

Johanna

Ny dag, nya möjligheter

Hej!

Gud så skönt det är när läraren ska åka iväg och iställer blir det hemuppgifter. Underbart! Då man samtidigt kan ta och sova ut de sista sömnhormonerna som man i vanliga fall brukar bli väckt mitt i.

Idag blir det ett stort 20 års kalar för min lilla Stefan. Får se när jag åker till honom och hjälper till med maten. Gissar på att det blir runt ett jag far däråt ( men innan ska jag hinna ut med Dorisen ett par gånger till och även mocka hos hästen). Undra hur mycket folk det kommer ikväll. Kommer hela lägenheten bli full av folk? Eller blir det bara de närmsta. Det återstår att se.

Näe nu får det bära av ut i det snötäckta landspaket, bort till hästarna och ut med hunden på samma gång.

Over and out!

Johanna








Grattis återigen älskling! <3

Lördag, en arbetande dag

Hej!

Det finns inget bättre än att se min lilla Doris rusa runt så som hon gör. Igår tex, när vi var i skogen och gick var hon alldeles galen! :) Bara sprang och sprang, hon blev ju aldrig trött. Och endå var vi ute i över en timme! :O Hon hoppade som en gasel över stockar och sten. Var det nått hon var i sitt tidigare liv kanske? ;)

Idag far familjen och Stefan till mormor på julgransplundring och äta igelkott ( potatismos med korv och ärter.Moset är kroppen, korvarna ska föreställa taggar och ärterna gräset) . Eller ja nästan hela familjen. Pappa åker till Belgien igen och jobbar (återkommer om 9 dagar) . Det är en liten tradition som vi har gjort in mer än tio år. Det låter kanske inte som så mycker för världen med det är nått litet extra som bara måste göras varje år. Förutom familje Bengtsson- Ekberg (+ Doris) så kommer även Familjen Börjesson.



Over and out!


Johanna

Onsdag, en kort skoldag

Hej!

Som de flesta nog vet nu så hämtade jag hem min hund igår.  Och vilket liv det blev när jag gick av bussen. Det var precis så att jag hann komma in på grusvägen och gå ett par hundra meter innan hon fick sina ryck om man kan kalla det så. Precis jämte vägen finns en gigantisk åker. Jag såg i hela Doris kropp att hon ville springa. Gick en liten bit till och så släppte jag henne. Algrig tidigare har jag sett en hund som Doris att springa så mycket. Den åker om man kan beskriva den, så är den lika stor som 8-10 fotbollsplaner. Och hon springa flera varv. Blev hon trött av det tro? Nej verkligen inte! Hon  bara sprang och sprang. Eller ja, hon kom ju till mig med och hoppade (som hon verkligen INTE ska göra!) och viftade på hela sig av lycka att återigen få springa. Vägen hem blev ju inte precis lång om man säger så. Vi sprang längs vägen och skrattade, busade och kastade pinnar.

När vi kommer hem tar det inte med än ett par sekunder innan hon visste vart hon är. Katterna sätter hon igång med en gång. Undra hur mycket hon har saknat att leka med de? :) Efter en timme är det dags att gå ut igen. Och denna gången går vi bort till hästarna. Hästarna som är mycket nyfikna av sig kollar ner på Doris och  luktar. Vad e detta? frågar de nog sig själva. Och där, där kom de. Pussarna som Doris alltid ger hästarna! :) Gullhunden! <3 Vi går ut därifrån efter en ganska så kort stund, vill ju inte att hon skua lukta häst med en gång :) Går hem och lägger oss i sängen och myser.

*Kära lilla hund, även om folk inte tror att jag har saknat dig så är det inte så. Jag har saknat dig som satan. Men ju mer man tänker på att du inte var hos en gör en ledsen! Och då försöker man att undvika de tankarna så mycket som möjligt. Och då vill man helst inte prata om det. Ochbara för att man inte gör det så är det inte för att man har "glömt" bort hunden eller snarare skiter i den! Men så är icke fallet! Så det så!

Idag har i alla fall inget speciellt inträffat. Inga olyckor inne, inga söder bitna saker. Inget sånt trams! Eftersom Doris är av den rasen om måste vara ute mycket och röra på sig så blir det inget sånt. Varje dag är vi ute 7-8 gånger nämligen. Fyra av de gångerna är vi ute minst 30 minuter. Sen blir det allt tre långrunder med, runt en timme. Allt för att stimulera min lilla Doris!


Tack för mig! Over and out!

Johanna

Måndag morgon

God morgon!

Måndag morgon och alltid lika jobbigt att gå upp ur sängen. Men denna måndagen var det så mycket jobbigare än i vanliga fall. Måste ha att göra med att jag vaknade så tidigt. Men men, what ever.

Helgen har varit rätt lugn faktiskt. Skönt! Var i Borås på lördagen hos Victor på middag i den nya lyan. Fast middag kanske man inte enbart ska kalla det. Killarna hade redan på fredagen kommit dit och lanat. Vilket satt i på lördagen också. Så jag och min kära vän Sara fick allt unna oss själv framför tvn men film och taco. Men det hände allt i bland att vi fick besök av våra käraste :) Men till att tillägga, väldigt sällan :)


Sitter i alla fall nu hemma och funderar på att lägga mig framför tv och glo lite. Kanske sätta på en film eller nått. Ska inte till skolan idag nämligen. Brände sönder min tunga igår, så det blir till att vara tyst idag... Uscha! "/


Men men. Till sist ett par väl valda ord:

Folk som snackar skit är bara missnöjda på vad de själv saknar


Tack för mig! Over and out!

Johanna

Så sant som det var sakt

Hej!

Återigen är det dags för skolan att ta fart. Men denna gången är det sista terminen! Jippie! :) Men det blir ingen sovmorgon, det blir en tidigt morgon. Undra hur detta kommer sluta? "/ Men men.

Dagen har spenderast i Skene och i stallet.  Vaknade först när Stefans klocka ringde och sedan när hans mors klocka ringde tre gånger utan ett liv. Sedan som en chock klockan tjugo i åtta då jag hör hur en glad Stefan komma in i rummet och säga:
- Jag börjar inte förrens på måndag! :D
Efter lite tjat fick jag honom att i alla fall krypa ner i sängen jämte mig. Återgen fick jag en chock. Denna gången en kall krabat som kröp ner gämte mig! Uscha! Efter ett par timmars sömn vankade vi båda pigga och glada! :) Då vi tog en underbar frukost med lite prat och mys. Efter en stund tog jag bussen hem till Sätila.
Där hände det inte så mycket. Spenderat den mesta tiden i stallet och fixat till min skadade lilla häst...

Nårga sista väl valda ord!

Even if I dont seem to care, I care I lot!

Min dag så att säga...

Tack för idag, slut för idag!

Johanna






    






Hem ljuva hem!

Hej!

Har precis kommit hem från Åby ATG klinik i Göteborg. Hästen har ju skadat sig åter en gång! Suck, dessa vilda djur och deras instinkter... :P Men men, ska dit igen den 15:e klockan 18. Får se om det har blivit bra eller om vi måste operera bort den där lilla biten. Vilket återstår att se...

Vem vet, även jag kanske kommer på återbesök igen om ett par timmar. Ska hjälpa pappa att städa lite. Ska visst ha folk hemma ikväll

Tack för mig! Over and out!

Johanna

...

Gott nytt år allesammans!

Johanna

RSS 2.0