En känsla av panik och ångerst

I söndags hände något som jag vet att ingen mamma skulle gilla.
Vi har ju varit i Örby sedan i tisdags, och när jag i söndags gjorde i ordning våra saker för att åka hem hör jag plötsligt ett donk i golvet och ett barn som skricker som aldrig förr! Jag rusar då in till tvrummet där Emil har varit med Malou. Jag hittar honom liggandes gråtandes på ryggen på golvet. Jag frågar Malou då var som hände och hon sa att han hade ramlat bakåt.
Antagligen så är det så att han stod lutand mot pallen när han fick för sig att bara släppa taget. Och det gick inte så bra. Eftersom han då hade ramlat rakt bakåt. När jag tar upp honom, och tröstar honom så som bara en kärleksfull mor kan, ser ja att det rinner lite blod ur hans näsa. Oj tänkte jag. Vad har nu hänt?
När han lugnat ner sig ger jag han lite mat och han somnar i mitt knä. Men där kan han inte ligga tänkte jag. Så jag ställer mig upp och han vaknar då till och ger mig en ståle av spya rakt ner på datorn. Men gud vad har hänt?

Efter att ha funderat ett tag ringer jag till 1177 och berättar vad som har hänt. De ber mig att med en gång åka inte till Akuten i Borås. Men jag vill inte åka in själv så jag ringer Cathrin och berättar kort för henne vad som hänt. Hon kommer gärna med och jag plockar upp henne på vägen.

Väl inne blir det som alltid en jäkla väntan. Även om man hade ett litet barn som de skulle kolla på.
Efter två timmars väntan får vi oss ett eget rum. Och efter ännu en stund av väntan komme det in en läkare och kollar på Emil. Han lyssnar på hjärta och lungor och kollar synen. De ser jättebra ut säger han. Men när jag berättar för honom vad som hänt blir han lite konfronterad. Det kunde vara så illa att han fått en liten hjärnskakning. Och att det var därför han hade spytt innan på kvällen, på grund av illamående.
Men nu vet han vet inte om han ska låta oss åka hem och hoppas på det bästa eller om vi ska få stanna kvar över natten. När han sa det där med natten fick jag lite panik. Stefan skulle ju åka till Eskilstuna på måndag. Men till slut så sa han med lättade ord att han ser ju väldigt pigg ut för att bara vara sju månader trots att det är så sent så ni kan nog få åka hem. MEN, blir det sämre eller han spyr med får ni komma in med en gång. JAA! tänkte jag

Så fick vi trots allt åka hem! Jätteskönt att det itne var något värre! :)

På återseende!

Johanna


Ytterligare en kall dag

Ännu en kall dag har nu gått och det är fortfarande lika kyligt! Men kanske inte lika kallt som igår. Jag vet inte riktigt, har inte kollat.
Igår var vi ju ute på isen med crossarna, och precis samma sak gjorde vi idag. Fast jag gjorde ett litet misstag. Jag trodde att det skulle vara precis samma som igår, men icke sa Nicke. Idag var det halva Örbys befolkning och lite till kändes det som. Men som tur var var det fler än jag som hade korv med.
Efter det att vi spenderat ett par timmar nere på isen utan att ha gjort något vettigt, förutom tagit med oss Doris på en och annan promenad bar det av till stallet för mig och Cathrin. Där Doris som vanligt fick leka med den stora och glada Asta (en schäfer på drygt ett år )nder tiden vi gjorde i ordning för hästarna. Tycker alltid det är lika mysigt att vara i stallet. Den underbara doften av häst gör mig så himla sprallig och glad! Jag älskar den!
Enda sedan i tisdags har Stefan, jag och Emil varit i Örby, och det är där vi sitter fortfarande. Fast idag tror jag att det bär av hem till oss faktiskt.
Men jag älskar verkligen att vara här uppe. Jag och Mervi kommer så fruktansvärt bra överens, precis en sådan relation som man ska ha till sin svärmor! :) Och alla är så glada i att ta hand om Emil. Det är ju knappt att jag behöver ta hand om honom. Alla de andra passar honom och ger honom mat. Fast de är en sak som bara jag gör, eller Mervi med, och det är att byta blöja :)
Haha, nu måste jag kila en snabbis. Ska och handla med Lina.
Kommer tillbaka.
Bee There!
Johanna

Pju vad kallt!

Det är inte klockt vad det är kallt ute!
När jag i morse gick upp för att göra välling til Emil fick jag mig nästan en chock när jag kollad termometern. -14 stod det med stora tydliga siffror. Kan det vara så kallt när alla pratar om klimatförändringar hit och dit. Men var det tvunget att vara så kallt just idag?

Idag var det ju bestämt att i skulle ta crossarna ner till sjön för att åka på isen. Men hur kommer det gå nu det just nu är -13,2? Jag som ska stå där och servera korv till alla, jag kommer ju frysa som en liten tok. Men vad gör man inte för att ställa upp för sina vänner? ;)  Haha.

För den som inte sett det ar jag ju gjort om i min blogg. Den är dock inte klar helt och hållet för mer bilder på Emil ska in ( han ska pryda många av mina sidor nu fram över ;) ).  Men det är inte mig ni ska berätta för hur fin den är. Utan det är till min kära vän Malou Larsson ( se även; www.tantmalou.blogg.se ) .

Dessutom så har ju Emil vuxit och blivit ännu större. Många nya saker har han dessutom lärt sig också. Bland annat så kryper han nu över allt, han ställer sig upp i sängen, han äret bara barnmat och ingenting från mig och han pratar som aldrig förr. Tänk var tiden går fort! :) Det känns nästan som om det var igår han var preics nyutkommen! :)

Nu måste jag kila. Men återkommer så klart. Kan dock inte säga när ;) ( men det vet ni a redan vid detta laget ;) )

Bee there!

Johanna


RSS 2.0